tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Συσσίτιο – Τράπεζα Αγάπης Ναούσης της Μητροπόλεως έκοψε την βασιλόπιτα

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στο κατάμεστο Καφέ «Σείριος» πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συσσιτίου – Τράπεζας Αγάπης Ναούσης της Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη.

Στην κοπή παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Νικόλαος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο τ. νομάρχης Γιάννης Σπάρτσης, οι πολιτευτές Στέλλα Αραμπατζή και Τζωρτζίνα Αθανασίου.

Στην αρχή ο πρόεδρος του Συσσιτίου π. Νικόλαος Παπαθεοδώρου απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχόμενος Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Γραμματέας του Συσσιτίου κ. Γεώργιος Ορδουλίδης ο οποίος ανέπτυξε ένα σύντομο ιστορικό της ίδρυσης του Συσσιτίου από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα το 1994 και αναφέρθηκε στους σκοπούς που αυτό επιδιώκει που σχεδόν αποκλειστικά είναι: φιλανθρωπικοί, κοινωφελείς, πνευματικοί και αλληλοβοήθειας με κύριο σκοπό την προσφορά βοήθειας και συμπαράστασης στους ενδεείς ανθρώπους του διευρυμένου δήμου μας που χρήζουν οικονομικής βοήθειας και που έχουν ανάγκη ακόμα και από ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Επίσης οι παρεμβάσεις πέρα από το καθημερινό φαγητό είναι πολλαπλές (οικονομική στήριξη με πληρωμή λογαριασμών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, καυσίμων κλπ.).

420102804 364684909612161 3595993758920265435 n

Ακόμα, αναφέρθηκε στα διοικητικά συμβούλια των προηγούμενων χρόνων και όσων εθελοντών προσφέρουν στην παρασκευή του φαγητού καθώς και στη διανομή του.

Τέλος, ανέφερε ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, χάρη στις δωρεές των ανώνυμων και επώνυμων συμπολιτών μας, των σχολείων, των Συλλόγων και Σωματείων και της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το Συσσίτιο καταφέρνει να καλύπτει καθημερινά περίπου 130 μέχρι 150 μερίδες φαγητού.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάλεσε τους παρευρισκομένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Κωνσταντινιάς Κουτσογιάννη και όσων συνεισέφεραν στο Συσσίτιο και δεν είναι πλέον κοντά μας.

Έπειτα η πρεσβυτέρα Κλεοπάτρα Φώτη, που αποτελεί την ψυχή του Συσσιτίου, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η διακονία της Αγάπης» τονίζοντας τη σημασία της Αγάπης στην καθημερινή μας ζωή, ικανοποιώντας όλους τους παρευρισκομένους με το χαρισματικό λόγο της.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρόεδρος π. Νικόλαος και την έκοψε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Το φλουρί της κεντρικής βασιλόπιτας "έπεσε" στην Ιερά μας Μητρόπολη και το ατομικό το έτυχε η Πιτάκη Παναγιώτα που έλαβε ως δώρο ένα σετ καλλυντικών.

Η κοπή της βασιλόπιτας έκλεισε με χαιρετισμό του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη που συγκινημένος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο το έργο του Συσσιτίου, που το οφείλει στη μνήμη της μητέρας του και κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνάντηση για να συζητηθεί σε βάθος το όλο θέμα της οργάνωσης και λειτουργίας του Συσσιτίου.

Μετά τα παραπάνω προσφέρθηκε σε όλους κρασί και διάφορα εδέσματα.

Στο σημερινό εφταμελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν:
Πρόεδρος ο π. Νικόλαος Παπαθεοδώρου
Α΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Κολοβός Εμμανουήλ
Β΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Τεληγιαννίδης Θεόφιλος
Γραμματέας ο κ. Ορδουλίδης Γεώργιος
Ταμίας ο κ. Φερλαχίδης Βασίλειος
Αποθηκάριος – Υπεύθυνη Τύπου η κ. Παπαδοπούλου Δέσποινα
Μέλος η κ. Καπετανοπούλου Χρυσούλα

Στην παρασκευή και προετοιμασία του φαγητού εκτός της μαγείρισσας κ. Ρέτζιου Χριστίνας συμμετέχουν οι κυρίες: Παπαδοπούλου Δέσποινα, Κυράνου Ειρήνη, Καπετανοπούλου Χρυσούλα, Μπαξεβάνου Ιωάννα, Πέιου Αγνή, Παπαγεωργίου Δέσποινα, Πέκα Μαρία, Πιτάκη Παναγιώτα, Πιτάκη Μαρία, Γιόκαλα Ευδοξία, Μώκα Ελισσάβετ, κ. Ερμιόνη και Γκιόρσου Πελαγία.

Στη διανομή του φαγητού συμμετέχουν οι: Φειδάντσης Γεώργιος, Τσιούλης Ιωάννης, Καρυδάς Θανάσης, Περισοράτης Κωνσταντίνος, Ρούσσου Πέπη, κ. Λιόλιος και Μπουνόβα Σαλώμη.

Τέλος, καθημερινά για τις εξωτερικές εργασίες συμβάλλει ο π. Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69