tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γιαννακοχώρι, στο Δάσος των Κέδρων

Γιαννακοχώρι! Στο Δάσος των Κέδρων

Πόλος έλξης ημών και υμών εις στο μέλλον

Γράφει ο Ηλίας Τσέχος

Ένα ακόμα θαύμα της φύσης, ο Κέδρος ως έλατο, χορεύοντας και άδοντας, αειθαλίζοντας και προσκαλώντας το σύμπαν να τον επισκεφτεί, 50 έως 60 στρέμματα ο τόπος του, μισό χιλιόμετρο πιο πάνω από τον άνω μαχαλά Γαννακοχωρίου, 350 μέτρα υψομετρικά, πάνω κάτω 600 δέντρων 50 -100 ετών, σε δύο πόλεις απλωμένος, μίας δεξιά, μίας αριστερά, διασχίζοντάς τες ένας ευθύς χωμάτινος δασικός δρόμος. Ο κάμπος κάτω, ανατολικά, στο πιάτο ή καθρέπτης μέχρι τη Θεσσαλονίκη και σε 2 χιλιόμετρα το Καραούλι, εποπτεύοντας τα άπαντά του από τα 530 υψόμετρά του...

Στην πιο δροσερή, πλανεύτρα, περιπατητική εκδρομή, χειμώνα καλοκαίρι για όλες τις ηλικίες, για κάθε ομορφιά, φιλοσοφώντας, υγιαίνοντας και συνοδεύοντας με πλέριο θαυμασμό το τοπίο των Κέδρων, το Δάσος των Κέδρων, εις το μέλλον πόλος έξης, καλώντας μας!

Στο Μπατσιό, το σ να προφέρεται παχύ, το ι ίσα ίσα να μας βλέπει, ίσως να ακούγεται και Μπατσό, από τα κοπάδια, τα μαντριά, τις καλύβες που είχε εκεί και παράγονταν τυριά και μπάτσος, το ενθυμούμαι βαθύ όνειρο θαμπό, 65 χρόνια πριν. Οι πολιτείες λοιπόν των Κέδρων, από τον Μπατσιό μέχρι '' τη Καρυδή την Μουτσιάραν '', μέχρι '' Της Καρυδιάς τον υγρότοπο '' και την 15αχρονη νεοαποκτηθείσα πομόνα, είναι έτοιμες να μας υποδεχτούν με 2024 ευχές εκδρομών στη φύση και την αγάπη στις ανάσες της!

Δήμαρχε, Δασάρχη, Γεωπόνε (πως θα σώσουμε τους Κέδρους, πως θα τους κλαδέψουμε, αν τους ποτίζουμε μία δύο φορές σε ξηρασία κλπ) , Κοινοτάρχα Γιαννακοχωρίου, Εθελοντές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Φορείς, ΜΜΕ... Οδηγήστε τον Ηλία Τσέχο αφού ξέρει να ''οδηγεί '' στο '' Δάσος των Κέδρων '' κι αφού θα οδηγήσει επισκέψεις, περπατήματα λαού και στο Γουρνόσοβο αυτό το καλοκαίρι 2024, όχι προς Βάθρες Μεταμόρφωσης μα προς γραμμές του τρένου, του 1903, για Ψαλίδια, Μπάμπες, Ραφεία, Παλιοχώρι, Ντορντόπολη, 3 Πηγάδια, Λυκόσκαλα, Λιβάδι Κουτσούφλιανης, που σύντομα θα χαρτογραφηθεί!

Χρόνια Καλά, οι επικοινωνίες αρχίζουν από αύριο και 23320 51124, 6939699902 σέβη και ποιώντας!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69