tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιλογές Διακόσμησης Υψηλής Αισθητικής

Για κάποιους η ανάγκη να αποκτήσει ο προσωπικός τους χώρος πιο συγκεκριμένη ταυτότητα, έρχεται αναλογικά με την άνοδο της ηλικίας, κατόπιν της συνειδητοποίησης της σημαντικότητας που έχει ένα αρμονικό περιβάλλον στη συνολικότερη ηρεμία και ισορροπία μας, σε συνδυασμό με τον περισσότερο χρόνο που καλούμαστε να περάσουμε σε αυτόν, είτε γιατί η συχνότητα των εξόδων μας μειώνεται αισθητά, είτε λόγω του συχνότερου πλέον υβριδικού μοντέλου εργασίας.

Για άλλους ωστόσο, που το lifestyle ή το επιλεγμένο επάγγελμα συνοδεύεται από αλλεπάλληλες μετακινήσεις, το σπίτι δεν αποτελεί παρά έναν μόνιμο ενδιάμεσο σταθμός ανάπαυσης, κι έτσι η διαμόρφωσή του είναι εντελώς άσκοπη.

Κατά την πρώτη περίπτωση, και πάλι υπάρχει διακύμανση στον καταναλισκόμενο χρόνο και χρήματα. Υπάρχουν ωστόσο, μερικές επιλογές σε διακοσμητικά αντικείμενα ή έπιπλα, των οποίων η αξία παραμένει ανέγγιχτη από την πάροδο των ετών, και το συνολικό επίπεδο αισθητικής του χώρου ανεβαίνει στιγμιαία με την τοποθέτησή τους, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μελλοντικά προσαρμοζόμενα σε ένα διαφορετικό ύφος.

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το υλικό κατασκευής. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια στοιχεία σφραγίζουν μια αισθητική υψηλότερου επιπέδου.

  1. Μοναδική θέση στην υψηλή εσωτερική διακόσμηση μπλεγμένη με διάρκεια στο χρόνο, αποτελούν τα φυσικά ξύλινα πατώματα  με τη χαρακτηριστική ομορφιά των γήινων τόνων τους. Πληθώρα εναλλακτικών επιλογών (οξιά, καρυδιά, κερασιά, μαόνι, κλπ) με ξεχωριστά χρώματα, υφές και μοτίβα, εξαιρετικής αντοχής, βρίσκονται στο επίκεντρο εκλεπτυσμένων παραδοσιακών ή μοντέρνων διακοσμητικών στυλ, και ανεβάζουν την αξία ενός χώρου.
  1. Η ομορφιά, η κομψότητα και η πολυτέλεια συναντώνται και χαρακτηρίζουν εδώ και πολλούς αιώνες διάφορα αρχιτεκτονικά/ σχεδιαστικά εγχειρήματα, μέσα από το πέτρωμα του μαρμάρου. Πατώματα, πάγκοι και τζάκια, αλλά και μοναδικά έπιπλα από μάρμαρο στο homeandobjects.com, είναι συνήθεις εφαρμογές, ενώ η ποικιλία των διαθέσιμων αποχρώσεων της κύριας επιφάνειας αλλά και των “φλεβών” του (λευκό, μπεζ, μαύρο, πράσινο) κάνουν δυνατή τη διακύμανση στο συνολικό ύφος του χώρου, από διακριτικό-μινιμαλιστικό σε πιο δραματικό.
  1. Το μάρμαρο μπορεί να είναι ο βασιλιάς των φυσικών πετρωμάτων και της αριστοκρατικής εσωτερικής διακόσμησης, δεν είναι όμως το μόνο δημοφιλές. Άλλα πετρώματα, όπως ο γρανίτης ή ο όνυχας, είναι επίσης υλικά που ντύνουν ένα χώρο με ομορφιά και φινέτσα.
  1. Πέρα από τα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική ενός χώρου, μεγάλη σημασία στην αίσθηση που αυτός αφήνει, έχει κάθε στοιχείο του οποίου οι υφές μπορούν να διαφοροποιηθούν. Η ποιότητα των υφασμάτων λοιπόν, που εντοπίζονται στις κουρτίνες, τα έπιπλα του σαλονιού και τα μαξιλάρια μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι της επιδιωκόμενης αισθητικής και να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθεια για υψηλό επίπεδο αυτής, ή και να καταστρέψουν το τελικό αποτέλεσμα με μια ατυχή επιλογή. Βελούδο, μετάξι και κασμίρ, αλλά και ο συνδυασμός τους, είναι συνώνυμα του εκλεπτυσμένου ύφους.
    Η αντοχή τους στο χρόνο απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία καθαριότητας και συντήρησης. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69