tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συμμετοχή της Μ.Α.μ.Α σε επιστημονική ημερίδα για τον αυτισμό στην Αθήνα

Το Σάββατο 12/05/2023 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας διοργάνωσε ημερίδα με ομιλητή τον Professor Tony Atwood και τίτλο «Η σημασία του να είσαι διαφορετικός- Το Φάσμα του Αυτισμού στον 21ο αιώνα». Η Μ.Α.μ.Α έδωσε το παρόν μιας και η ενημέρωση του  επιστημονικού της προσωπικού αποτελεί από τους βασικούς άξονες του εκπαιδευτικού προγράμματος του συλλόγου .

Την ημερίδα παρακολούθησαν η κα. Λαγοπούλου Ολυμπία ,επεύθυνη του κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α και η κα. Φολιου Στεργιαννή Ραφαέλα,ψυχολόγος της Μ.Α.μΑ .Ο Professor Atwood μίλησε κυρίως για τα άτομα υψηλής λειτουργικότητας αυτισμού (ΥΛΑ) - Επιπέδου 1. Η ημερίδα περιλάμβανε 4 θεματικές:

1) Αποδοχή του ποιος είμαι- Εφηβικά Συναισθήματα- Ταυτότητα Εαυτού- Διαχείριση Συναισθηματικής Κατάρρευσης- Γονεικά ζητήματα στη Διαχείριση Συναισθηματικής Κατάρρευσης

2)Ανάπτυξη Φιλικών Σχέσεων- Ενθάρρυνση Δημουργίας Φιλικών Σχέσεων- Εκπαίδευση Κοινωνικών Δεξιοτήτων

3)Εύρεση Εργασίας- Διατήρηση Εργασίας- Σενάρια Κοινωνικής Επικοινωνίας

4)The Dating Game- Μακροχρόνιες Σχέσεις- Η Επικοινωνία της Αγάπης και της Στοργής- Στρατηγικές Ενδυνάμωσης Σχέσης.

Ο Professor Tony Attwood είναι κλινικός ψυχολόγος με εξειδίκευση στο φάσμα του αυτισμού από την αρχή της καριέρας του ως κλινικός ψυχολόγος στην Αγγλία το 1975.Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ιδιωτικό του γραφείο και είναι επίσης βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Griffith του Queensland και ανώτερος σύμβουλος στην κλινική Minds and Hearts στο Brisbane. Το βιβλίο του «Σύνδρομο Asperger – Ένας οδηγός για τους γονείς και τους επαγγελματίες» έχει πουλήσει πάνω από 400.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες. Το επόμενο βιβλίο του «Σύνδρομο Asperger– Ένας πλήρης οδηγός», που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2006, έχει πουλήσει πάνω από 300.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και είναι ένα από τα βασικά εγχειρίδια για το σύνδρομο Asperger. Επόμενα βιβλία του σχετικά με διαχείριση συναισθημάτων, κοινωνικές σχέσεις και σεξουαλικότητα, γενικές συμβουλές για παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, έχουν εκδοθεί από τους εκδότες Jessica Kingsley, Future Horizons Inc. και Guilford Press.

Ο Professor Tony Attwood  έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό Αυστραλιανών και Διεθνή Συνεδρίων. Παρουσιάζει (είναι εισηγητής σε) εργαστήρια και διοργανώνει εκπαιδεύσεις για γονείς, επαγγελματίες και άτομα στο φάσμα του αυτισμού σε όλο τον κόσμο και είναι ένας παραγωγικός συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και βιβλίων επί του θέματος. Έχει παρουσιάσει αρκετά ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια με τη συνεργάτη του Dr Michelle Garnett, τα οποία έχουν καταγραφεί και είναι προσβάσιμα μέσω της ιστοσελίδας  τους www.attwoodandgarnettevents.com.   Έχει συνεργαστεί με πολλές χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών στο φάσμα του αυτισμού.

Η ημερίδα απευθύνονταν σε γονείς που επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις τρέχουσες πρακτικές για το φάσμα του αυτισμού, σε εκπαιδευτικούς και  ειδικούς θεραπευτές που ασχολούνται με το Φάσμα του Αυτισμού και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν διάφορες παραμέτρους στο πλάνο παρέμβασης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69