tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους Υπεύθυνους Προστασίας Ανηλίκων

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό συμμετείχε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους Υπεύθυνους  Προστασίας Ανηλίκων, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.).

Το σύλλογο εκπροσώπησε ο Κοινωνικός Λειτουργός και Υπεύθυνος Προστασίας Ανηλίκων  Λάμπρος Μπατσούρης.Οι ενότητες του σεμιναρίου αφορούσαν το θεσμικό πλαίσιο – τον εννοιολογικό προσδιορισμό- καθώς και τις μορφές και ενδείξεις της παιδικής κακοποίησης.

Ο κύριος Μπατσούρης παρουσίασε το ρόλο του, τις ειδικότητες που εργάζονται στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α το έργο και τους στόχους της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου έγινε αναφορά στον ρόλο του Υπεύθυνου Προστασίας Ανηλίκων και στις υποχρεώσεις του, προσδιορίστηκε εννοιολογικά, η κακοποίηση και οι μορφές της (σωματική – συναισθηματική – σεξουαλική – παραμέληση) όπως επίσης και τα σημάδια που οδηγούν στην αναγνώρισή της (ενδεικτικά τραυματισμοί – άγχος – κατάθλιψη – STD – μώλωπες) με έμφαση στις βαρύτατες συνέπειες που έχει αυτό το φαινόμενο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας συγκριτικά με παιδιά σε διαφορετική ηλικία.

Κατά το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου έγινε εμβάθυνση στον ρόλο του ΥΠΑ και το πώς πρέπει  να διαχειρίζεται αναφορές κακοποίησης τόσο απέναντι στις αρχές (εισαγγελικές κ.α.) όσο και απέναντι στα παιδιά ή/ και τους γονείς τους.

Παρουσιάστηκαν στοιχεία για τον ρόλο που επιτελεί ο Ε.Κ.Κ.Α., την διαδικασία που ακολουθείται με σκοπό την αναφορά ενός περιστατικού κακοποίησης ώστε να γίνουν γνώστες της οι εισαγγελικές αρχές και να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ενώ η εισήγηση έκλεισε με συζήτηση των συμμετεχόντων πάνω σε case studies.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69