tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι απαντά η εταιρεία ΤΑΛΩΣ ΑΕ στην καταγγελία Θ. και Κ. Θεοδωρίδη για την διαχείριση των αδρανών στο έργο αποχέτευσης Βεργίνας

Εξώδικη διαμαρτυρία - δήλωση έστειλε στον Πληροφοριοδότη η εταιρεία ΤΑΛΩΣ ΑΕ μετά την δημοσίευση καταγγελίας των δημοτικών συμβούλων Θόδωρου και Κυριάκου Θεοδωρίδη για την διαχείριση των αδρανών υλικών που προκύπτουν από το έργο αποχέτευσης που υλοποιείται στην Βεργίνα.

Η εταιρεία που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των αδρανών υλικών του έργου διαμαρτύρεται για το σημείο του κειμένου που αναφέρει ότι "Πολλές εκατοντάδες τόνοι από απόβλητα των εκσκαφών αδειάζονται παράνομα, αυθαίρετα και μπαζώνουν το ρέμα που κατεβαίνει από την Βεργίνα. Τον Ξερόλακα. Χώματα, κομμένη άσφαλτος , μπετά κλπ, και σκεπάζουν την παράνομη εκεί χωματερή και μπαζώνουν το ρέμα". 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

"Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι η εταιρία μας, η οποία κάνει έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ και διαθέτει εργοληπτική ικανότητα ανώτατης τάξης, την 15-10-2021, συνήψε με το Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε» (με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΒΕ Α.Ε») σύμβαση, την οποία έχουμε στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου, με την οποία, τα αδρανή απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, θα παραδίδονται προς διαχείριση στην ως άνω εταιρία.

Επίσης, στις 16-3-2023 με την υπ' αριθμ. Δ2475/2023 σύμβαση που υπέγραψε  η  εταιρία  μας  με την  ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ  «ΑΝΑΚΕΜ  Α.Ε», συμφωνήθηκε η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων του έργου, σύμφωνα με το Ν. 4819/2021 και το άρθρο 8 παρ. 2.1 της ΚΥΑ 36259/2010. (Και αυτή η σύμβαση βρίσκεται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου).

Για το λόγο αυτό μισθώθηκε στη Βεργίνα ένα μεγάλου μεγέθους εργοτάξιο, στο οποίο αποθηκεύονται προσωρινά τα αδρανή προϊόντα των εκσκαφών, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν με επικαθήμενα φορτηγά φορτηγά στην ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.

Για όσους θα σπεύσουν να συμπεράνουν ότι πετάμε κάποιες ποσότητες σε μη αδειοδοτημένους χώρους, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα (αφού τελικά, έτσι, θα παραδώσουμε στην ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. λιγότερα αδρανή) τους ενημερώνουμε ότι ο εργολάβος δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον να το κάνει αυτό, αφού, όλες τις ποσότητες που θα παραδώσει στην ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., θα τις πληρωθεί ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ.

Δλδ, αφού τις παραδώσουμε, θα ετοιμάσουμε σχετικό πίνακα και αναλόγως με τον όγκο των παραδοθέντων, θα πληρωθούμε εκ των υστέρων.

Ό,τι παραδώσουμε. ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Άραγε, γιατί λοιπόν να το κάνουμε αυτό;

Γιατί να μπαζώσουμε ένα ρέμα, αφού δεν επιβαρυνόμαστε εμείς το κόστος της νόμιμης διαχείρισης;

Γιατί να κινδυνεύουμε να υποστούμε ποινικές και διοικητικές συνέπειες;

Γιατί, με άλλα λόγια, ενώ δεν πονάει το κεφάλι μας, εμείς να πάρουμε μια πετσέτα και να το δέσουμε (κατά τη λαϊκή ρήση);

Το ότι στη φωτογραφία που δημοσιεύετε στο άρθρο σας, εμφανίζεται όντως μια μικρή ποσότητα μπάζων, δε μας αφορά.

Βρείτε από πού προέρχονται τα μπάζα και ποιος το έκανε.

Δεν ευθυνόμαστε νια όλα. Κι ούτε προτιθέμεθα να αποτελέσουμε το σάκο του μποξ κανενός, από όποια κίνητρα και αν ωθείται.

Σας αποστέλλουμε και φωτογραφίες του εργοταξίου μας, για να διαπιστωθεί η αλήθεια των λεγομένων μας, τις οποίες περιμένουμε να δημοσιεύσετε, μαζί με την παρούσα, για την αποκατάσταση της αληθείας".

apoxetIIMG 2055apoxetIIMG 2056apoxetIIMG 2057apoxetIMG 2054

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69