tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Απρίλιος: Ένας πολύχρωμος μήνας για τη Μ.Α.μ.Α.

Ο Απρίλιος έχει καθιερωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό. Ο σύλλογός ΜΑμΑ πραγματοποίησε όλο το μήνα  πλήθος δράσεων, με σκοπό την ενημέρωση για την αποδοχή, την ευαισθητοποίηση και την ενσωμάτωση των ατόμων με αυτισμό.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ,στις 2 Απριλίου , το Σπίτι της Μ.Α.μ.Α. στη Μητροπόλεως 32 ,φωταγωγήθηκε ‘μπλε ‘συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Καμπάνια του Οργανισμού Autism Speaks - Light it up blue .Μια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίσταται τα άτομα με αυτισμό, μια αναπτυξιακή διαταραχή που αφορά όλο και περισσότερο πληθυσμό.Σε αυτή τη δράση συμμετέχουν παγκοσμίως πολλές χώρες  όπου φωταγωγούν ιστορικά  κτίρια ,σπουδαία μνημεία,δημαρχεία ,υπουργεία,και άλλα κτήρια και εγκαταστάσεις, με χρώμα μπλε(το οποίο είναι το χρώμα του αυτισμού). Κτίρια και ιστορικά μνημεία όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ,το Empire State Building, ο Νότιος Πόλος ,ο Πύργος του Άιφελ ,οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, φωτίζονται  μπλε ως ένδειξη συμπαράστασης    και ευαισθητοποίησης προς τα   άτομα με αυτισμό.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε Διήμερο  υβριδικό συνέδριο στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο «Βέλτιστες και αναπτυσσόμενες πρακτικές για την υποστήριξη της υγείας και της ευζωίας των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό. Το θέμα της εισήγησης ήταν  "After the diagnosis ...what is next -Μετά τη διάγνωση τi’.To"Best, and developing practice in supporting the health and wellbeing of people with intellectual disability and autism" οργανώθηκε  από τοΤμήμα Εκπαιδευτικήςκαι ΚοινωνικήςΠολιτικήςτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το «ΕργαστήριοΑυτισμού - ΔιάχυτωνΑναπτυξιακώνΔιαταραχώνκαι τηςΣυμπεριφοράςτου Ανθρώπου», σεσυνεργασία μετην «European Association for Mental Health in Intellectual Disability», ενώ τέλεσε  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 8 Απριλίου , η πρόεδρος του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α Γεωργιάδου- Στεφανάκη Ελένη μαζί με την εθελόντρια Ψυχολόγο και Επιστημονική Σύμβουλο κυρία Αναγνώστου Ειρήνη επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης .

Οι μαθητές των σχολείων  πήραν μέρος με προσοχή κι ενδιαφέρον στη βιωματική δράση για τη φιλία και έφτιαξαν την ομπρέλα της φιλίας όπως και το σεντόνι της φιλίας ,ώστε οι ωφελούμενοι του συλλόγου μας να το ολοκληρώσουν με τις δικές τους ζωγραφιές.

Τα παιδιά του συλλόγου και του κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α, αφού μίλησαν για τη φιλία, ποιός είναι ο φίλος μας, τι συναισθήματα έχουμε για τους φίλους μας, με τη βοήθεια του εικαστικού μας συνέχισαν τις ζωγραφιές πάνω στο σεντόνι.

 Στις 9 Απριλίου  συμμετείχαμε  στο ΕΡΓΟ I-PAT-Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων Erasmus+ Integrative Parents’ Autism Training 2020-1-EL01-KA204-079195.
Το έργο IPAT, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +,στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το ρόλο και τη σημασία της γονικής κατάρτισης για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων.Οι στόχοι του έργου ήταν να εκπαιδεύσει γονείς με αυτιστικό παιδί, ώστε να μειωθεί το άγχος των γονέων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Η δραστηριότητα αποτελούνταν  από 24 ώρες εκπαίδευσης, που παραδόθηκαν σε συνεδρίες 90-120’ σε διάστημα έξι μηνών. Εξήντα τέσσερις γονείς αυτιστικών ατόμων, από τις 4 χώρες-εταίρους – Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία – συμμετείχαν στην Εκπαίδευση Γονέων μεταξύ των οποίων και γονείς του συλλόγου μας και συγκεκριμένα η αντιπρόεδρος ,μητέρα εφήβου στο φάσμα κυρία Ευδοξία Ακρίβου.

Όλο τον Απρίλη συμμετείχαμε σε ενημερωτικές εκπομπές πανελλήνιας εμβέλειας, πραγματοποιήσαμε συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και σε διαδικτυακά sites με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την διαταραχή αυτιστικού φάσματος.

 Ταυτόχρονα καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα το πασχαλινό μπαζάρ ομόρφυνε τη πόλη μας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Σκοπός μας ήταν  να πετύχουμε δύο στόχους.Ο πρώτος ήταν να συγκεντρώσουμε χρήματα για τα καύσιμα για το λεωφορειάκι του συλλόγου μας, το οποίο και πετύχαμε. Ο δεύτερος ήταν να ενημερώσουμε το κοινό της Ημαθίας αλλά και όλης της Ελλάδας για τη διαταραχή του αυτιστικού φάσματος και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού και οι οικογένειες τους. Ο δεύτερος άξονας ήταν πιο σημαντικός για εμάς. Για το λόγο αυτό συμμετείχαμε σε συνεντεύξεις, ενημερωτικές εκπομπές, φιλανθρωπικά γκαλά, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, βιωματικές δράσεις σε σχολεία, παγκόσμια συνέδρια .

Ο μήνας  Απρίλιος ,ο μήνας του αυτισμού έκλεισε με τον πιο γλυκό και όμορφο τρόπο!

Την  Παρασκευή 28/04/2023 το  ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α επισκέφτηκαν δυο πολύ καλοί μας φίλοι εικαστικοί.Η Άννα Χλωροτύρη και ο Οικονομίδης Δαμιανός, σε συνεργασία με τον εικαστικό του ΚΔΑΠ κύριο Μπαντή Αργύρη  πραγματοποίησαν  μια δράση όλο χρώματα, κίνηση, αγάπη και πολλή πολλή χαρά συμμετέχοντας όλα τα παιδιά!

Αφού σχεδίασαν τις φιγούρες των παιδιών σε μουσαμά, στη συνέχεια με χαρτοπόλεμο( κομφετί) τα παιδιά δώσανε μορφή! Στο τέλος φαναράκια και χρωματιστά μπαλόνια ταξίδεψαν στον ουρανό μεταφέροντας αγάπη και ελπίδα!

"Εμείς οι γονείς που μεγαλώνουμε άτομα στο φάσμα του αυτισμού, δεν αντιλαμβανόμαστε τις παγκόσμιες ημέρες ως ημέρες γιορτής…Για εμάς  οι παγκόσμιες ημέρες είναι ημέρες  ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ.Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των παιδιών μας γιατί εμείς είμαστε οι φωνές τους! Το μήνυμα της Μ.Α.μ.Α είναι ΑΠΟΔΟΧΗ,ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ,ΑΓΑΠΗ,ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ" αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69