tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ομιλία του Κώστα Μπακιρτζή στο Βυζαντινό Μουσείο με θέμα «Επιρροή και διαμόρφωση του ψυχικού κόσμου»

Στο πλαίσιο του Νέου Κύκλου Βιωματικών Εργαστηρίων που θα υλοποιούνται στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας από ομάδα παιδαγωγικού και θεραπευτικού χαρακτήρα του Ινστιτούτου Βιωματικής Παρέμβασης NDI-Κέντρο Εκπαίδευσης, Εμψύχωσης, Ψυχοθεραπείας  κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα, από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023,  ο κ. Κώστας Μπακιρτζής,  πρώην αναπληρωτής Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ., Ψυχοπαιδαγωγός, Κοινωνικός Ψυχολόγος, Εμψυχωτής Ομάδων-Ψυχοθεραπευτής και Προέδρος του Ινστιτούτου Βιωματική Παρέμβαση-NDI, θα αναπτύξει το θέμα «Επιρροή και διαμόρφωση του ψυχικού κόσμου».

Η ομιλία του κ. Κώστα Μπακιρτζή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας «Υπόγειο της Μνήμης».

«Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί σχετικά με τη διαμόρφωση του ψυχικού κόσμου του ανθρώπου, κυρίως συμπεριφορικού, ψυχαναλυτικού ή κοινωνιολογικού προσανατολισμού. Στην ομιλία αυτή θα παρουσιαστεί μια πολύ νέα θεωρία βασιζόμενη στις επιρροές του περιβάλλοντος που αποκτούν διαμορφωτική του ψυχικού κόσμου σημασία μόνο μέσα από τα αρχικά νευροφυσιολογικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου είδους  και στη συνέχεια από τις επιλογές του κάθε υποκειμένου, βάσει των προσανατολισμών που δημιουργούνται προοδευτικά. Πρόκειται για  θεωρία του Γάλλου καθηγητή Michel Lobrot (1924, 2018), ψυχοπαιδαγωγού, ψυχοκοινωνιολόγου και ψυχοθεραπευτή, εμπνευστού της Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας – NDI (Non Directivité Intervenante)».

Στον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει,  η  κα Εύση Αρζόγλου, Εκπαιδευτικός, Ψυχολόγος, Εμψυχωτής Ομάδων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69