tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Για ποιό λόγο πρέπει να αλλάξεις όνομα στο λογαριασμό της ΔΕΗ;

Πολλές φορές ο ιδιοκτήτης ενός κινητού ή μιας επιχείρησης μπαίνει στη διαδικασία να αλλάξει το όνομα στο λογαριασμό παροχής ρεύματος της ΔΕΗ. Αυτό μπορεί να γίνει για πολλούς και διάφορους λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω.

  • Ένας λόγος για να αλλάξουμε το όνομα στο ρεύμα, είναι όταν θέλουμε να μετακομίσουμε και να πάμε σε άλλη διεύθυνση, είτε αυτό έχει να κάνει με την κατοικία όπου διαμένουμε, είτε με την επιχείρηση που θέλουμε να μεταφέρουμε σε άλλο σημείο.
  • Ένας άλλος λόγος είναι όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα ακίνητο και πρέπει να κάνουμε μία καινούργια  συνδρομή στην ΔΕΗ.
  • Αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ γίνεται και όταν υπάρχει Παλαιό ανεξόφλητο υπόλοιπο από άλλον ιδιοκτήτη.
  • Επίσης σε κοινόχρηστους χώρους όπως πολυκατοικίες υπάρχει η ανάγκη όταν αλλάξει ο διαχειριστής να αλλάξει και το όνομα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. 
  • Επίσης το όνομα αλλάζει λόγω θανάτου του συνδρομητή πού είχε τον λογαριασμό.

Οι διαδικασίες για αλλαγή ονόματος ΔΕΗ είναι οι εξής:

Μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και να κάνουμε την αλλαγή από εκεί με τα στοιχεία που θα μας ζητήσουν.

Μπορούμε να κάνουμε αλλαγή ονόματος, μέσα από την εφαρμογή που έχει η ΔΕΗ e-contract, ή μέσα από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ. Αυτό γίνεται πάρα πολύ απλά με τρία βήματα από την εφαρμογή, συμπληρώνοντας τα στοιχεία και επισυνάπτοντας όλα τα έγγραφα που θα μας ζητήσουν.

Μέσα από την ιστοσελίδα στο μενού «ΔΕΗ Όμιλος - Υποστήριξη και Επικοινωνία», θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε τα 9 ψηφία παροχής ρεύματος, να επιλέξουμε για ποια χρήση θέλουμε για οικιακό ή επαγγελματικό τιμολόγιο και επίσης να επισυνάψουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια κάποιος υπάλληλος θα ελέγξει τα δικαιολογητικά και θα μας σταλεί μετά από δυο-τρεις ημέρες σχετικό μήνυμα στο e-mail, αν η αίτηση μας έγινε αποδεκτή. Μετά θα παραλάβουμε το καινούργιο συμβόλαιο με την αλλαγή του ονόματος.

Μπορούμε βέβαια αν θέλουμε να πάμε και σε κάποιο κατάστημα της ΔΕΗ και με το ΑΦΜ μας, την ταυτότητά μας και  τον αριθμό παροχής ρεύματος να κάνουμε και αλλαγή ονόματος.

Αν θέλουμε την αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ  να την κάνει κάποιο τρίτο πρόσωπο, μπορούμε να το κάνουμε με εξουσιοδότηση από τα ΚΕΠ ή από κάποιο υποκατάστημα. Ο αντιπρόσωπός θα πρέπει να έχει μαζί του και την ταυτότητα του.

Αν πρόκειται για πολυκατοικία ή κοινόχρηστο χώρο, με πολλούς ιδιοκτήτες,  θα πρέπει να κατατεθεί από το διαχειριστή ή την εταιρεία διαχείρισης, το ΑΦΜ της πολυκατοικίας,  μαζί με τον αριθμό παροχής την ταυτότητα του νέου διαχειριστή και ένα αντίγραφο από το ΤΑΠ του οικείου δήμου. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει και απόφαση της συνέλευσης της πολυκατοικίας όπου αναγράφεται και ο νέος διαχειριστής για τον οποίο θα πρέπει να γίνει η αλλαγή του ονόματος. Σε περίπτωση διαχειριστικής εταιρείας η διαδικασία είναι διαφορετική. Εκεί θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον φορέα παροχής ρεύματος για να ρωτήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε πάροχο και να κάνουμε σύγκριση παρόχων ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακυρώσουμε το συμβόλαιο της ΔΕΗ, να μας επιστραφεί η εγγύηση και να εξοφλήσουμε ότι υπόλοιπο υπάρχει στον προηγούμενο λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση εφόσον αλλάξουμε πάροχο ο νέος λογαριασμός θα έρθει στο καινούριο όνομα. Εδώ η διαδικασία της εγγραφής γίνεται από την αρχή και καταβάλλεται εκ νέου κάποια εγγύηση που απαιτείται. 

Καλό θα είναι αν θέλουμε να αλλάξουμε πάροχο, να επικοινωνήσουμε με την εξυπηρέτηση πελατών της καινούργιας εταιρείας, προκειμένου να μας λυθούν όλες οι απορίες πριν υπογράψουμε κάποιο ενεργειακό συμβόλαιο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69