tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

super course

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Νάουσα

Μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις σε μαζικότητα ,  πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα , στην οποία ανταποκρίθηκαν πολλά εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης δίνοντας το παρόν στο απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και τις αποφάσεις εργατικών σωματείων και διάφορων φορέων της πόλης.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία της πόλης αγωνιστικό χαιρετισμό έκαναν ο πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου εργαζομένων στη Νηματουργία Βαρβαρέσος Παναγιώτης Κουτσουπιάς, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας Τούπος Γρηγόρης, ο αντιπρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Νάουσας ΟΑΕΕ Ηλίας Κοτσικίδης, από το sos Βέρμιο ο Κασαπίδης Γιώργος , ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» Τσιουλάκος Δημήτρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νάουσας Φραγκότσης Χρήστος , από την αγωνιστική συσπείρωση εμπόρων ο Μάντζιος Νίκος , από το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Νάουσας η πρόεδρος Μπόσκου Μαρία , η Έλενα Βενετάτου  από το ΣΕΠΕ Νάουσας, ενώ τα αιτήματα των υγειονομικών τέθηκαν από μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομειο Νάουσας .

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αν. Γεν Γραμματέας του Εργατικού κέντρου Νάουσας και του σωματείου του Βαρβαρέσου Κύρκας Αλέξανδρος στην οποία χαιρετίζοντας  την αγωνιστική απάντηση που δίνεται στη πόλη από τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων , αγροτών , αυτοαπασχολουμένων , μαθητών , συνταξιούχων ανέφερε συγκεκριμένα …  «Χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια τον κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που έκανε το βήμα για πρώτη φορά και απέργησε , ξεπερνώντας σκόπελους και εμπόδια . Τους  βιοπαλαιστές αγρότες που αγωνίζονται ενάντια στο υπέρογκο  κόστος παραγωγής , τις χαμηλές τιμές διάθεσης , την ελλειπή  κρατική στήριξη . Τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες που βλέπουν στη πράξη ότι η περιβόητη στήριξη στην επιχειρηματικότητα από όλες τις κυβερνήσεις , με το που ανοίξει η πόρτα , γίνεται στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και αγωνία και βάσανα γ’ αυτούς.

Μπροστά μας είναι ο χειμώνας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κρυώσουμε εμείς για να ζεσταίνονται οι λίγοι, ότι δεν θα πεινάσουμε εμείς για να είναι χορτάτοι μια χούφτα εκατομμυριούχων. Γιατί όπως λέει και ο μεγάλος γερμανός ποιητής Μπέρτολτ Μπρεχτ , αυτοί που μας κλέβουν το ψωμί μιλάνε για λιτότητα.

Αρκεί μόνο να δει κανείς τις προκλητικές δηλώσεις των Υπουργών που το 2022 μας κουνάνε το δάχτυλο και λένε ότι όποιος δεν προσαρμοστεί πεθαίνει , που μας καλούν να κάνουμε και πάλι υπομονή , να βάλουμε πλάτη, να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια τα pass και τα voucher τους σαν μάνα εξ ουρανού.

Ε λοιπόν ας κοιμούνται ανήσυχοι , τους διαβεβαιώνουμε και από αυτή μας τη συγκέντρωση ότι δεν επιλέγουμε το δρόμο της αναμονής , αλλά του ξεσηκωμού , προετοιμαζόμαστε από αύριο για τις επόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας για το εισόδημα το μισθό , τις συνθήκες εργασίας , ενάντια στην ακρίβεια , αλλά και ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία και που εξαιτίας των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων κοντεύουν να βάλουν φωτιά όλο το πλανήτη ,να μετατρέψουν τα παιδιά μας δηλαδή σε κρέας στις  πολεμικές μηχανές τους»

Καταλήγοντας ..  «Συναγωνιστές συνεχίζουμε αποφασιστικά , για τις επόμενες μάχες . Βαδίζοντας προς το χειμώνα στέλνουμε το μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία και κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Μαύρος θα είναι ο δικός τους χειμώνας όχι ο δικός μας και των παιδιών μας.

Τώρα είναι αναγκαίο να δυναμώσουν τα σωματεία , να ενεργοποιηθούν τα μέλη τους, να δημιουργηθούν καινούρια και να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη και πιο δυνατοί να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα σε κάθε κλάδο κάθε χώρο δουλειάς για κάθε ζήτημα που χτυπάει τη ζωή των εργαζομένων , σε συμπόρευση με τους βιοπαλαιστές αγρότες τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού. Όλοι μαζί σε ένα Πανελλαδικό ποτάμι για να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες καλώντας το λαό να βάλει στην άκρη τα καλέσματα αναμονής για κυβερνητικές εναλλαγές και πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό ».

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

Σύγχρονο κέντρο παιδιατρικής φυσικοθεραπείας «EVA TSILI»!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69