tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Μ.Α.μ.Α ταξιδεύει με τον αυτισμό …

Ο σύλλογος Μ.Α.μ.Α συνεχίζει το επιτυχημένο project :Ταξιδευοντας με τον αυτισμό–δράση που έχει ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους.

Το ΔΣ του συλλόγου σε συνεργασία με το επιστημονικό –εκπαιδευτικό προσωπικό, επιλέγουν έναν προορισμό σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Αφού επιλεχθεί ο προορισμός, τα παιδιά προετοιμάζονται μέσα από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις στο κδαπ μεΑ της Μ.Α.μ.Α ώστε να γνωρίζουν τί ακριβώς θα κάνουν στο συγκεκριμένο προορισμό, ούτως ώστε το άτομο που βρίσκεται στο φάσμα να είναι προετοιμασμένο αισθητηριακά και να μπορεί να ευχαριστηθεί την εκδρομή ,τόσο το ίδιο όσο και η οικογένειά του. Όσοι έχουν παιδιά στο φάσμα, μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι αυτός ο σχεδιασμός για μία οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει με το αυτιστικό άτομο χωρίς στρεσογόνες -δυσάρεστες καταστάσεις.

Αυτή τη φορά ο προορισμός ήταν ο γειτονικός Νομός Κοζάνης.

Πρώτη στάση το ορεινό πάρκο ελαφιών του Αγίου Παντελεήμονα , που τους έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα ελάφια τα οποία είναι απόλυτα εξημερωμένα και μπορεί κάποιος να έρθει σε απόσταση αναπνοής, να τα αγγίξει.Η περιήγηση μέσα στο πάρκο ενθουσίασε τα παιδιά και τις οικογένειές τους.Το πάρκο ελαφιών και ζαρκαδιών στο ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος, στους πρόποδες του Βερμίου φιλοξενεί περισσότερα από πενήντα πανέμορφα ελάφια και ζαρκάδια σε ένα κατάφυτο περιφραγμένο χώρο 60 στρεμμάτων, υπό την προστασία και μέριμνα κατοίκων του χωριού, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου.

"Αφού παίξαμε και απολαύσαμε το πανέμορφο περιβάλλον του πάρκου, ξεκινήσαμε για το χωριό Άργιλος, όπου επισκεφθήκαμε τη Δομή "Ταξιδευτές της Ελπίδας " του συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού Ν.Κοζάνης.Εκεί μας υποδέχτηκαν ο κύριος Πάρης Ζάμπακας ,αντιπρόεδρος του συλλόγου και η κυρία Κατερίνα Κουκλουμπέρη ,γραμματέας.Αφού μας ενημέρωσαν για τις δράσεις του συλλόγου,μας ξενάγησαν στους υπέροχους χώρους της δομής όπου τα παιδιά μας βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν.Οι’ Ταξιδευτές της Ελπίδας’ είναι ένας πρότυπος χώρος που φιλοξενεί 35 άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Μέσα στη δομή λειτουργεί κδαπ ΑμεΑ ,Κδηφ και στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.Πρόκειται για μια εξαιρετική δομή που δημιουργήθηκε χάρη στο όραμα γονέων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού αλλά και στην πολιτική βούληση. Ο Δήμος Κοζάνης αξιοποιώντας πρόγραμμα ΕΣΠΑ από συγκεκριμένο άξονα της Περιφέρειας Δ.Μακεδονιας, προχώρησε στην υλοποίηση του κτηρίου όπου και το παρέδωσε προς χρήση στο σύλλογο,για να φιλοξενεί άτομα στο φάσμα του αυτισμού κατανοώντας τις ανάγκες και την εξειδικευμένη προσέγγιση που χρειάζονται.Μάλιστα ο Δήμος Κοζάνης προχωρά και στη δημιουργία και άλλης δομής που θα φιλοξενεί άτομα με κινητικές και νοητικές αναπηρίες,πάλι μέσα από αξιοποίηση ΕΣΠΑ.Τέτοιες πρωτοβουλίες ,οι οποίες αξιοποιούνται από τη τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο,πάντα μας χαροποιούν και πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

Τα παιδιά της Μ.Αμ.Α ζωγράφισαν μια δημιουργία όπου και την προσέφεραν σαν δώρο στους φίλους μας στο σύλλογο της Κοζάνης.Μαζί με τη ζωγραφιά προσφέραμε και το παραδοσιακό μας ρεβανί.Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Πάρη Ζάμπακα για τη ζεστή φιλοξενία αλλά και όλο το ΔΣ του συλλόγου για τη συνεργασία ,την αλληλοβοήθεια και στήριξη.Ανανεώσαμε το ραντεβού μας στη Βέροια την επόμενη φορά!

Η όμορφη εκδρομή μας ολοκληρώθηκε στο μαγευτικό χωριό "Νεράιδα" με θέα τη λίμνη Πολυφυτου και τη γέφυρα των Σερβίων .Αφού απολαύσαμε το φαγητό μας και τον καφέ μας,επιστρέψαμε γεμάτοι χαρά και όμορφες εικόνες στη Βέροια!

Ήδη έχουμε σχεδιάσει τον επόμενο προορισμό μας που δεν αργεί να έρθει...και φυσικά είναι χριστουγεννιάτικος" αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69