tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «30 Χρόνια Διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου» στο «Εκκοκιστήριο Ιδεών» στη Βέροια

Το ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, η Μητρόπολη ο Δήμος Βέροιας και το Εκκοκκιστήριο Ιδεών οργάνωσαν την παρουσίαση – προβολή του ντοκιμαντέρ «30 Χρόνια Διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 23 Οκτωβρίου 2022 στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών στη Βέροια.

Ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Π.του Οικουμενικού Πατριάρχη, Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, διάβασε το μήνυμα του Πατριάρχη προς όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση του φόρου τιμής στο πρόσωπό του.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης χαιρέτισε την εκδήλωση ομιλώντας για την προσωπικότητα του Πατριάρχη.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης απευθύνοντας χαιρετισμό αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο και τις μεγάλες πρωτοβουλίες στα μεγάλα θέματα της ανθρωπότητας στα οποία ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης αγωνίζεται με σθένος και πνεύμα ειρήνης.

Τέλος, η Δρ Βυζαντινολόγος και έφορος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Φλώρα Καραγιάννη, εκ των βασικών συντελεστών της δημιουργίας αυτού του ντοκυμαντέρ – αφιερώματος, περιέγραψε την ατμόσφαιρά και την μεγάλη προσπάθεια της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ, του οποίου το δυσκολότερο σημείο ήταν το να περιγραφούν όλες οι πολυάριθμες πρωτοβουλίες και εργασίες του Πατριάρχη μας και το οποίο για να κατορθωθεί χρειάστηκε περί τον ένα χρόνο ώστε να καταφέρουν μέσα από μελέτες, συνεντεύξεις διεθνών προσωπικοτήτων και καταγραφή τόπων και συναντήσεων με τον Πατριάρχη να δημιουργηθεί το ντοκιμαντέρ.

Το σύνολο των ανθρώπων, Κληρικών και Λαϊκών που κατέκλυσαν τον χώρο του Εκκοκκιστηρίου έζησε μια βραδιά Ιερότητας και Πίστης κάτι που εμφανίσθηκε στα χαρούμενα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με την σοπράνο και μαέστρο Ελένη Αναγνώστου, η οποία ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο και με συνοδεία πιάνου μια σειρά από ξεχωριστά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη, σε στίχους Νίκου Γκάτσου και Λίνας Νικολακοπούλου.

Με κρασί και μοναστηριακό λουκούμι έκλεισε η βραδιά, με όλους να συζητούν την συγκίνηση που ένιωσαν από την όλη ατμόσφαιρα που πρόσφερε η παρουσίαση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69