tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα

Σας ενδιαφέρει ο κινηματογράφος, η μουσική, η γαστρονομία ή οι τέχνες γενικά; Τότε εφόσον βρίσκεστε στην Ελλάδα δεν έχετε να χάσετε τίποτα από αυτά καθώς τα φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις στην χώρα μας, που αφορούν τις τέχνες και το φαγητό, είναι απεριόριστα!

Εδώ θα βρείτε τον απόλυτο οδηγό για τα φεστιβάλ γαστρονομίας, κινηματογράφου και μουσικής στον τόπο μας. Θα σας ταξιδέψουμε από την Θεσσαλονίκη εώς την Κρήτη και από την Μυτιλήνη εώς την Κεφαλονιά.

Τα φεστιβάλ μας δίνουν την δυνατότητα να βρισκόμαστε μαζί με φίλους, αλλά και με νέο κόσμο, να δοκιμάζουμε καινούργια φαγητά και ποτά ή να παρακολουθούμε πολιτιστικά και δημιουργικά δρώμενα. Ίσως τα φεστιβάλ να αποτελούν από τους ιδανικότερους τρόπους ψυχαγωγίας στον σύγχρονο κόσμο, όπως τα διαδικτυακά παιχνίδια της casino.netbet.gr.

Ας ξεκινήσουμε από τον κινηματογράφο. Τα κορυφαία φεστιβάλ για φέτος είναι τα εξής:

Νύχτες Πρεμιέρας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ή το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, έρχονται για να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή στην πρωτεύουσα. Εδώ θα δείτε εμβληματικές ταινίες, μικρές και μεγάλες, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία. Οι ταινίες θα προβληθούν στα καλτ σινεμά της Αθήνας, όπως το Λαϊς, το Σινέ Φλερύ, το Στέλλα και άλλα.

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το απόλυτο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ελλάδας, ξεκινάει δυναμικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2022. Στην νέα κινηματογραφική σεζόν θα μπορείτε να δείτε εκπληκτικές κινηματογραφικές ταινίες, ιδιαίτερα αγαπητές από τους σινεφίλ και τους λάτρεις του ποιοτικού σινεμά. Μην το χάσετε!

Aegean Docs

Φυσικά υπάρχει και ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στους λάτρεις του ντοκιμαντέρ. Το Aegean Docs λαμβάνει χώρα στην Μυτιλήνη 1-6 Οκτωβρίου. Είναι από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του Αιγαίου αλλά και ολόκληρης της χώρας. Αποτελεί μια ιδανική αφορμή για να ταξιδέψετε μέχρι την μαγευτική Λέσβο και να συνδυάσετε τέχνη, γαστρονομία και διακοπές.

Από τον κινηματογράφο θα μεταφερθούμε στην μουσική και τα εξής events:

Rockwave Festival

To Rockwave Festival λαμβάνει χώρο στην Μαλακάσα κάθε χρόνο μεταξύ των καλοκαιρινών μηνών Ιούνιος-Ιούλιος. Στο φεστιβάλ αυτό θα βρείτε τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες και τις συναρπαστικότερες μπάντες του κόσμου.

Plisskën Festival

Το Plisskën Festival είναι ένα σχετικά νέο φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2010. Παρότι η διοργάνωση του ξεκίνησε εντός της κρίσης, το φεστιβάλ κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και πλέον αποτελεί το απόλυτο must για τους λάτρεις της εναλλακτικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Saristra Festival

Ένα αγαπημένο φεστιβάλ που λαμβάνει μέρος στα ερείπια του παλιού χωριού των Βλαχάτων στην Κεφαλονιά. Αποτελεί ένα μαγικό μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ. 

Ας μιλήσουμε και λίγο για την γαστρονομία:

Athens Street Food Festival


Και μόνο από την σκέψη του Athens Street Food Festival μας τρέχουν τα σάλια. Αποτελεί μια γαστρονομική γιορτή της Αθήνας, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα, από ζουμερά μπέργκερ εώς σπέσιαλ λουκουμάδες.

Ηράκλειο-Μέρες Γαστρονομίας

 Το “Ηράκλειο-Μέρες Γαστρονομίας” είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ γαστρονομίας στην Κρήτη και αποτελεί μέκκα για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας. Γίνεται κάθε Σεπτέμβρη, στο λιμάνι του Ηρακλείου και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Τελικές σκέψεις

Τα φεστιβάλ στην χώρα μας είναι άπειρα και εμείς σας συνιστούμε να τα δοκιμάσετε όλα. Παρότι αναφέραμε λίγα, πρέπει να γνωρίζετε πως σε κάθε σημείο της Ελλάδας υπάρχουν διοργανωτές που δημιουργούν εκπληκτικές γιορτές κινηματογράφου, μουσικής, γαστρονομίας. Και μην ξεχνάτε τα παραδοσιακά φεστιβάλ - τα πολυαγαπημένα μας πανηγύρια!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69