tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι έθεσε στον Αλέξη Τσίπρα η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Με μέλη του ΔΣ της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (η αντιπρόεδρος Εύη Ακρίβου και τα μέλη του ΔΣ Καλλιόπη Μέλλιου, Λουκία Μήτσα ,Κωνσταντίνα Παναγιωτίδου και ο μικρός ωφελούμενος του συλλόγου Θανάσης Μπίρνας), συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Βέροια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στην συνομιλία που αναπτύχθηκε, από την πλευρά της Μέριμνας τέθηκαν τα εξής:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε Αλέξη Τσίπρα,

Ο σύλλογος ΜΑμΑ ιδρύθηκε το 2015 από γονείς, κυρίως μανούλες, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών τους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στην απόφαση αυτή μας οδήγησε η ανάγκη γιατι ο αυτισμός είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη αναπηρία, 1 παιδί στα 50 αυτη τη στιγμη βρισκεται στο φασμα του αυτισμού.

Ο αυτισμός των παιδιών μας ειναι μια αναπηρία που θέλει συγκεκριμένα θεραπευτικα μοντέλα, τα οποία τα παιδιά μας πρέπει να ακολουθούν εφόρου ζωής.

Ο σύλλογος μας επισης είναι συντονιστικό όργανο σε ενα πανελλήνιο δίκτυο συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον αυτισμό.

Διεκδικούμε:

Τη δημιουργία Κέντρων ημέρας και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης εξειδικευμένων στο φάσμα του αυτισμού. Σε κάποιες πόλεις έχει γίνει γιατι όχι σε όλες; Ειναι ευρωπαϊκά προγράμματα που δεν απορροφούνται, γιατί;

Τη δημιουργια οικισμών, στεγών υποστηριζομενης διαβιωσης για τους ενήλικες στο φάσμα του αυτισμου.

Την δημιουργία θεραπευτικών αγροκτημάτων για τα παιδια μας που θα τους δίνεται η δυνατότητα να εργαζονται και να πωλούν αυτα που παραγουν με σκοπό την οικονομικη ενισχυση του εισοδήματος τους.

Την προστασία του Βοηθηματος απο τον ΟΠΕΚΑ το οποιο χανεται όταν ο γονιος πεθάνει και το παιδι παιρνει αυτόματα τη συνταξη του θανοντα γονεα που πολλες φορες ειναι μικροτερη απο το υπαρχων βοήθημα.

Την αποσαφηνιση απο την πλευρα της κυβερνησης για το θέμα του εμβολιασμου των ΑμεΑ που παρακολουθουν ΚΔΗΦ ή ΚΔΑΠΑμεαΑ τα περισσότερα θα οδηγηθούν σε κλεισιμο αφου ακομη δεν ξερουμε αν οι ανεμβολιαστοι ΑμεΑ θα μπορέσουν να τα παρακολουθησουν. Τωρα που όλα άνοιξαν, τα ανεμβολιαστα ΑμεΑ εξακολουθούν κ βιώνουν αποκλεισμους, γιατί;.

Την αύξηση των προνοιακών επιδομάτων που εξακολουθουν και ειναι τα ιδια εδώ και 20 χρόνια και οδηγουν τα ΑμεΑ να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας
κ. Πρόεδρε αυτά είναι μερικά από τα αιτήματά μας . Τα παιδια μας δεν ψηφίζουν, δεν πληρώνουν φόρους, η συμπερίληψη τους και η αποδοχή τους από την κοινωνία είναι όμως θέμα πολιτισμού. Ακούστε εμάς τους γονείς. Βοηθήστε μας να πεθάνουμε ήσυχοι γνωριζοντας οτι οτι πολυτιμοτερο εχουμε, τα παιδια μας, μπορουμε πλεον να το εμπιστευτούμε στα χέρια της πολιτειας.

Εν αναμονή και της διαδικτυακής μας συνάντησης ώστε να σας εκθέτουμε και αναλυτικά τα προβλήματα μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69