tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Υποτροφία "Χαραλάμπου Κιαγχίδη" για τη σπουδάζουσα νεολαία

Το Σωματείο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, ακολουθώντας την ευαισθησία του ιδρυτή του για τη σπουδάζουσα νεολαία, αείμνηστου Χαράλαμπου Κιαγχίδη, και συναισθανόμενο τις δυσκολίες των οικογενειών να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των σπουδών, αποφάσισε να προκηρύξει επίσημα κατ’ έτος υποτροφία με την επωνυμία: Υποτροφία Χαράλαμπου Κιαγχίδη.

Η υποτροφία αφορά τη δωρεάν διαμονή σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (οικία Χαράλαμπου Κιαγχίδη) σε δυο φοιτήτριες ή δυο φοιτητές που έχουν εισέλθει επιτυχώς σε πανεπιστήμιο ή ιδιωτικές σχολές της Θεσσαλονίκης. Απόλυτη προτεραιότητα δίνεται στους φοιτητές ή φοιτήτριες με καταγωγή από το Ροδοχώρι και μόνο ελλείψει υποψηφίων με τη συγκεκριμένη καταγωγή η υποτροφία θα αφορά φοιτητές από την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας ή την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιείται από το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη την καταγωγή, την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των φοιτητών.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η μια θέση έχει ήδη καλυφθεί από προηγούμενη υπότροφο η οποία συνεχίζει τις σπουδές της. Συνεπώς η προκήρυξη αφορά μια θέση για μια φοιτήτρια με καταγωγή από το Ροδοχώρι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επιτυχούσα σε σχολές της Θεσσαλονίκης από το Ροδοχώρι η θέση αφορά τον Νομό Ημαθίας.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν στο e-mail του Σωματείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα εξής δικαιολογητικά:

1) Ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει η καταγωγή των υποψηφίων από το Ροδοχώρι Ναούσης ή την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.

2) Βεβαίωση εγγραφής στα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ή άλλη σχολή

3) Δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν έλαβαν, ή δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από το ίδιο ή άλλο Κληρ/μα, Δωρεά ή Κληρονομία και ότι δεν έχασαν από δική τους υπαιτιότητα άλλη υποτροφία.

4) Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας για το φορολογητέο εισόδημα των υποψηφίων και της οικογενείας τους

5) Σε περίπτωση πολυτεκνίας Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για τη συνέχιση της υποτροφίας, οι υπότροφοι υποχρεούνται κάθε χρόνο να προσκομίζουν πιστοποιητικό προόδου με ικανοποιητική βαθμολογία.

Εάν η υποτροφία διακοπεί από υπαιτιότητα των υποτρόφων ή εάν οι υπότροφοι δε λάβουν το πτυχίο τους μέσα σε ένα έτος από τη λήξη της κανονικής διάρκειας των σπουδών τους, χάνουν την υποτροφία.

Η υποτροφία δύναται να διακοπεί, εάν, για οποιονδήποτε σοβαρό λόγο το κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του υποτρόφου του οποίου διακόπηκε η υποτροφία.

Ποιος ήταν ο Χαράλαμπος Κιαγχίδης;

Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Κιαγχίδης γεννήθηκε το 1908 στα Λειβάδια της Γαλίανας και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα κοινά των Ποντίων, καθώς υπήρξε για 16 χρόνια πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και ο εμπνευστής της ανιδρύσεως της I. Μονής Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα της Γαλίανας του Πόντου. Θερμός συμπαραστάτης του υπήρξε η γυναίκα του Αικατερίνη, το γένος Ευμοιρίδου. Ως πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα έθεσε τα θεμέλια και ολοκλήρωσε την κατασκευή του ιερού Ναού και των παρακείμενων κτιριακών εγκαταστάσεων της Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Ροδοχώρι Νάουσας. Με δικές του ενέργειες συγκεντρώθηκαν τα ιερά Λείψανα των Αγίων και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονταν στην παλιά Μονή του Πόντου, καθώς και τα ιερά οστά των Ιερομονάχων της παλιάς Μονής του Πόντου. Ως πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, πέρα από την απόκτηση του σημερινού εντευκτηρίου στη Λεωφόρο Νίκης, κατόρθωσε να φέρει σε πέρας την ανέγερση οκταώροφης οικοδομής στη Θεσσαλονίκη, για τη στέγαση του Οίκου Ακρίτα Φοιτητή (Οικοτροφείο-Εστιατόριο-Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο). Με διαθήκη του άφησε, μετά το θάνατο του (1983), όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο Σωματείο και στην I. Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69