tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βιωματικά εργαστήρια για πρόσφυγες

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Danish Refugee Council – DRC), υλοποίησε, στη Δομή Προσφύγων Αγ. Βαρβάρας, βιωματικά εργαστήρια ενδυνάμωσης, στα οποία συμμετείχαν γυναίκες προσφύγισσες. Τα τέσσερα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο (21 και 28/01) και τον Απρίλιο (8 και 15/04), συγκροτήθηκαν με κριτήριο τις γλώσσες των προσφυγισσών – αραβικά και γαλλικά.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους. Στην πρώτη συνάντηση της κάθε ομάδας ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου και κλήθηκαν, συμμετέχοντας σε μία βιωματική άσκηση αυτοεκτίμησης και επικοινωνίας, να αποτυπώσουν στο χαρτί με μία φράση ένα πιστεύω τους, μια προσωπική τους αλήθεια. Ακολούθησε συζήτηση και έκφραση απόψεων και συναισθημάτων. Στη δεύτερη συνάντηση οι γυναίκες έφτιαξαν ένα μετάλλιο για τις ίδιες για κάτι που πιστεύουν ότι αξίζουν πραγματικά ενώ, παράλληλα, κλήθηκαν να παρατηρήσουν τα μετάλλια των άλλων συμμετεχουσών. Τα βιωματικά εργαστήρια δομήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε ενθαρρύνεται η ενεργή συμμετοχή σε αυτά.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, οι γυναίκες εξέφρασαν τη χαρά τους που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε μία τέτοια δράση και είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν μεταξύ τους, να επιβραβεύσουν τον εαυτό τους και να μοιραστούν σε ασφαλές πλαίσιο προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69