tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα: Πιο απαραίτητη από ποτέ!

Με τις καιρικές συνθήκες τις τελευταίες ημέρες να είναι πολύ άστατες, βλέπουμε για άλλη μια φορά πόσο απαραίτητη είναι η σωστή ασφαλιστική κάλυψη για το αυτοκίνητο, το οποίο εκθέτουμε απέναντι σε όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εξτρά καλύψεις σε ιδιοκτήτες που θέλουν να ασφαλίσουν το όχημά τους έναντι περισσότερων κινδύνων, όπως είναι και οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα καλύπτει συμβάντα και καταστροφές από :

  • Χαλάζι
  • Πλημμύρες
  • Χιόνι
  • Σεισμός
  • Κατολισθήσεις
  • Τσουνάμι
  • Ηφαίστειο
  • Καθίζηση εδάφους
  • Οποιαδήποτε άλλη φυσικής προέλευσης καταστροφή

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας έχουμε πολλά ακραία φαινόμενα όπως χαλάζι, πλημμύρες καθώς και χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, όπως συμβαίνει και στην κακοκαιρία που διανύουμε.

Τι καλύπτει η ασφάλεια για φυσικά φαινόμενα

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για φυσικά φαινόμενα καλύπτει ζημιές που θα δημιουργηθούν από τις παραπάνω αιτίες και φυσικά δεν προϋπήρχαν στο όχημά σας.

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία καθώς ενδέχεται να υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις – όπως για παράδειγμα αν σπάσει κάποιο τζάμι σας λόγω πάγου ή από χαλάζι, θα πρέπει να έχετε κάλυψη θραύσης κρυστάλλων για να αποζημιωθείτε αντίστοιχα.

Επιπλέον, ζημιές που μπορεί να δημιουργηθούν σε μη απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία του οχήματος, μπορεί επίσης να μην αποζημιωθεί – αν για παράδειγμα καταστραφεί εντελώς το ραδιοκασετόφωνο του αυτοκινήτου και ευθύνεται η κακοκαιρία.

Πως θα αποζημιωθείτε σε περίπτωση επέλευσης του κινδύνου

Σε περίπτωση που το όχημά σας ζημιωθεί και ευθύνονται τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, τότε θα πρέπει να ζητήσετε άμεσα έγγραφη ενημέρωση του καιρού και των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή σας από την Ε.Μ.Υ. και επίσης να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία και τη φροντίδα ατυχήματος, ώστε να έρθει και να καταγράψει το συμβάν.

Αυτά τα 2 βήματα (επίσημο δελτίο από την Ε.Μ.Υ. και ενημέρωση της φροντίδας ατυχήματος) κρίνονται απαραίτητα για να μπορέσετε να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική εταιρεία.

Πόσο κοστίζει η κάλυψη για φυσικά φαινόμενα

Η κάλυψη για φυσικά φαινόμενα κοστίζει ελάχιστα – ειδικά σε σχέση με αυτά που θα σας επιστρέψει σε κάποια ενδεχόμενη ζημιά.

Θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου 6-8% επιπλέον στα ασφάλιστρά σας για την κάλυψη από φυσικά φαινόμενα.

Σε ένα αυτοκίνητο αξίας 10.000€ με ασφάλιστρα 75€ το έτος για βασική ασφάλιση, αν θέλετε να το ασφαλίσετε για μερική/ολική κλοπή καθώς και φυσικά φαινόμενα, τότε το κόστος θα ανέβει στα 100€.

Πέρα από την κάλυψη για φυσικά φαινόμενα, προτείνεται και η μερική/ολική κλοπή ειδικά σε αυτοκίνητα που διατηρούν κάποια εμπορική αξία ή/και είναι στόχος ληστών.

Γιατί είναι απαραίτητη η κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα

Με τα ακραία φυσικά φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο, η κάλυψη για ζημιές από τα συγκεκριμένα γεγονότα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Με ελάχιστο ετήσιο κόστος προστατεύεται την περιουσία και μπορείτε να κοιμάστε ξέγνοιαστος σχετικά με το αν θα συμβεί κάποια ζημιά στο όχημά σας, από τις περιπτώσεις που καλύπτεται από την κάλυψη φυσικών φαινομένων.

Ειδικά για όσους δε διαθέτουν προσωπικό κλειστό χώρο στάθμευσης, η συγκεκριμένη κάλυψη κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Άλλες καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε σε ένα ασφαλιστήριο

Πέρα από την κάλυψη για φυσικές καταστροφές, υπάρχουν κι άλλες σημαντικές καλύψεις που πρέπει να έχετε στο ασφαλιστήριό σας για να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σιγουριά και προστασία του κεφαλαίου σας.

Η προστασία από ανασφάλιστο όχημα, σε περίπτωση τρακαρίσματος, κρίνεται ως μια τέτοια κάλυψη καθώς μόνο το 2021 είχαν συμβεί παραπάνω από 1200 τρακαρίσματα με εμπλοκή ανασφάλιστων οχημάτων – αριθμός που στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερος καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ατυχημάτων δεν είχε κληθεί η τροχαία καν!

Ασφαλιστείτε online και κάντε σύγκριση τιμών στις μεγαλύτερες εταιρείες!

Αναζητήστε ασφάλεια αυτοκινήτου στο Asfaleies24.gr και βρείτε τις καλύτερες τιμές και προσφορές μέσα από τη σύγκριση τιμών που προσφέρει η πλατφόρμα.

Εύκολα, γρήγορα και δωρεάν θα δείτε τιμές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, θα προσθέσετε τις καλύψεις που επιθυμείτε και θα ασφαλιστείτε σε μόλις 2 λεπτά!

Μπορείτε να δείτε και το αντίστοιχο βίντεο που δείχνει τη διαδικασία ασφάλισης μέσα σε μόλις 120 δευτερόλεπτα!

Επισκεφθείτε το Asfaleies24.gr και δημιουργήστε τη δική σας ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου!

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69