tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Βούλιαξε» από κόσμο το Σέλι, φράκαρε από αυτοκίνητα

Οι άριστες καιρικές συνθήκες, με έναν εκπληκτικό ήλιο και πολύ καλό χιόνι για σκι αλλά και παιχνίδι, όπως φάνηκε, οδήγησαν πάρα πολύ κόσμο στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου. Το πρώτο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου έφτασε στις 6 το πρωί, στις 9.00 δεν υπήρχε θέση, άρχισαν να παρκάρουν στο δρόμο φτάνοντας μέχρι το χωριό Σέλι, σε απόσταση 1,5 – 2 χλμ. από το χιονοδρομικό, ενώ κάποιοι τυχεροί βρήκαν μια θέση, όταν έφτασαν κατά τις δέκα το πρωί.

Αστυνομία υπήρχε και στην πλατεία του χωριού και στα πάρκινγκ όπου ρύθμιζε την κυκλοφορία των οχημάτων και ενημέρωνε σχετικά τους οδηγούς. Στις 12 περίπου το μεσημέρι, η Τροχαία αναγκάστηκε να κλείσει το δρόμο για Σέλι, μη επιτρέποντας στα οχήματα να ανέβουν. Ήταν σε απόσταση 12 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο, στην διασταύρωση του Ξηρολιβάδου.

seli271951624

«Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τόσο κόσμο’ είχε πάνω από 5.000 κόσμο σήμερα» δήλωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρο Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς. Ο ίδιος εξηγεί ότι ο περισσότερος κόσμος που ανέβηκε στο χιονοδρομικό ήταν επισκέπτες για να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα στο βουνό και λιγότερο χιονοδρόμοι. Η αναλογία μεταξύ επισκεπτών και χιονοδρόμων ήταν 60% – 40%.

«Στα πάρκινγκ όπου είχε γίνει ο αποχιονισμός είχαν παρκάρει 17 λεωφορεία, με χιονοδρόμους, φυτώρια κτλ. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αυτοκίνητα, είχαμε 15 παρκαδόρους, μέχρι και εγώ έκανα τον παρκαδόρο» δηλώνει ο ίδιος λέγοντας ότι από ένα σημείο και έπειτα τα αυτοκίνητα είχαν φρακάρει και η Τροχαία αναγκάστηκε να κλείσει τον δρόμο, απαγορεύοντας την πρόσβαση προς το χιονοδρομικό.

seli27195162434556

«Υπήρχαν και γκρίνιες, όμως ανταποκριθήκαμε και πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου έφυγε από το βουνό ευχαριστημένο» αναφέρει ο κ. Μιχαλιάς προσθέτοντας «είμαστε όμως και δυσαρεστημένοι, γιατί δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες».

Η ηλιόλουστη μέρα, η άριστη ποιότητα χιονιού, το χιονισμένο τοπίο, η ανάγκη του κόσμου να βγει και να ξεσκάσει καθώς και η επιθυμία των χιονοδρόμων για το αγαπημένο τους άθλημα οδήγησε σήμερα, Κυριακή 16/01, το Σέλι, σε αφίξεις ρεκόρ.

Πηγή: https://www.grtimes.gr/ - Ντέπυ Χιωτοπούλου

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69