tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τις πρόσφατες δράσεις του γνωστοποίησε το Κέντρο Πρόληψης Ημαθίας "Πρόσβαση"

Ένα βιωματικό εργαστήριο πλούσιο σε χρώματα και συναισθήματα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/12/2021 στο Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας, στους μαθητές/τριες της Α΄& Β΄Τάξης, στο πλαίσιο της εφαρμογής «των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Ζωής» που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί της τάξης. Μέσω του παιχνιδιού και των εικαστικών δραστηριοτήτων δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να διερευνήσουν τα συναισθήματά τους ανακαλύπτοντας τους δικούς τους τρόπους έκφρασης και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά τους.

Οι μαθητές/τριες πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! 

Δράση στο 7ο Δημ. Σχολείο Νάουσας

Την Πέμπτη 15/12/2021 είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε με τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 7ου Δ.Σ. Νάουσας τις απόψεις των στελεχών του κέντρου γύρω από το θέμα των «Έμφυλων ταυτοτήτων» και των «Στερεοτύπων». Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της τάξης, κ.Κοφκέλη Πολυτίμη, η οποία υλοποιεί πρόγραμμα σεξουαλικής υγείας, στο πλαίσιο της εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Ζωής στην Α/Βάθμια Εκπαίδευση.

Τηλε-εσπερίδα 

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική τηλε-εσπερίδα με θεματική τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο, που οργανώθηκε από το Νίκο Αμανατίδη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ συμμετείχε στη συνάντηση με εισήγηση με θέμα: «Η αναγκαιότητα των προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο». 

Βιωματικά εργαστήρια 

Την Παρασκευή 10/12/2021 πραγματοποιήθηκαν στα τέσσερα τμήματα της Γ΄ Τάξης του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας, βιωματικά εργαστήρια για την πρόληψη της Σχολικής Βίας με επίκεντρο την ενδυνάμωση των σχέσεων των μελών της σχολικής κοινότητας μέσα από θετικές εμπειρίες συνεργασίας, υποστήριξης και επικέντρωσης στα αποθέματα, τα όνειρα και τις αξίες που μας συνοδεύουν. 

Την Δευτέρα 13/12/2021 ολοκληρώθηκαν τα βιωματικά εργαστήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές των τμημάτων της Α’ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας. "Μέσα από συμμετοχικές και διαλογικές διαδικασίες προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το θέμα των εξαρτήσεων μέσα από τα μάτια των εφήβων: τις μορφές της εξάρτησης, τους λόγους για τους οποίους αποτελεί ένα σοβαρό ψυχοκοινωνικό ζήτημα και τις αντιστάσεις, κοινωνικές και προσωπικές, που ενδεχομένως μπορούμε να αναπτύξουμε για να προστατευτούμε" αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69