tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ταξιδεύοντας με τον αυτισμό

 Μια ακόμα εκδρομή πραγματοποίησε  ο σύλλογός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Μ.Α.μ.Α. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτές και φίλοι , το πρωί της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου ,ξεκίνησαν για την όμορφη πόλη της Δράμας, εφοδιασμένοι με χριστουγεννιάτικη διάθεση και πολλά χαμόγελα.

Στο δρόμο για τη Δράμα έκαναν μια στάση   στην Αμφίπολη .Τα παιδιά σε ένα ήσυχο και φιλικό προς τα άτομα του φάσματος περιβάλλον , με παιδική χαρά και πάρκο με ελάφια, έκαναν μια ολιγόωρη στάση ώστε να ξεκουραστούν και πάρουν δυνάμεις για την εξόρμηση στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ονειρούπολης  !

Έθφασαν στη Δράμα και αφού έκαναν βόλτα στην παλιά πόλη και στο όμορφο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, κατέληξαν όλο ενθουσιασμό στην Ονειρούπολη όπου τους υποδέχθηκαν τα ξωτικά του Άη  Βασίλη και μας οδήγησαν στο σπιτάκι του!

Εκεί ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών φωτογραφήθηκε μαζί τους, τους μοίρασε λιχουδιές και άκουσε όλες τις επιθυμίες τους!

Πέρασαν το γεφυράκι της Ονειρούπολης, περιπλανήθηκαν ανάμεσα σε λίμνες, δέντρα και καταλήξαμε στο κάστρο της Βασίλισσας του Χιονιού η οποία υποδέχτηκε τα παιδιά λέγοντας τους μια ιστοριούλα για τη δίκη της παγωμένη χώρα!

Στη συνέχεια πέρασαν μέσα από ζαχαρωτά και σοκολάτες για να καταλήξουν στο carousel, να στροβιλιστούν με την μπαλαρίνα στο δικό της χορό και να οδηγήσουν τα αυτοκινητάκια σε έναν δικό τους προορισμό.

 Η εξόρμηση στη Δράμα αποτελεί μέρος του project ‘ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ’

Tο project –δράση έχει ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους. Η εκδρομή στη Δράμα είναι ο τρίτος προορισμός το 2021 μετά από το Σέλι  και το  Νυμφαίο.

Το ΔΣ του συλλόγου σε συνεργασία με το επιστημονικό –εκπαιδευτικό προσωπικό , επιλέγουν έναν προορισμό σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Αφού επιλεχθεί ο προορισμός, τα παιδιά  προετοιμάζονται μέσα από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις στο κδαπ μεΑ της Μ.Α.μ.Α ώστε να γνωρίζουν τί ακριβώς θα κάνουν στο συγκεκριμένο προρισμό, ούτως ώστε το άτομο που βρίσκεται στο φάσμα να είναι προετοιμασμένο αισθητηριακά και να μπορεί να ευχαριστηθεί την εκδρομή τόσο το ίδιο όσο και η οικογένειά του. Όσοι έχουν παιδιά στο φάσμα, μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι αυτός ο σχεδιασμός για μία οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει με το  αυτιστικό άτομο χωρίς  στρεσογόνες -δυσάρεστες καταστάσεις.

Η παρέα της ΜΑμΑ έχει μεγαλώσει και αποτελείται  πια από γονείς με το ίδιο όραμα ,με την ίδια ιδιοσυγκρασία και κοινό στόχο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69