tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Δήμαρχος Βέροιας χαιρετίζει την προσπάθεια του Έρασμου για την κοινωνική προστασία ευάλωτων ομάδων

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης απέναντι στα ζητήματα της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιεί στη θεματική του εβδομάδα ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου).

Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, βρέθηκε στο σταντ του συλλόγου στην Πλατεία Δημαρχείου όπου η πρόεδρος κα Γεωργία Φωστηροπούλου, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων κα Συρμούλα Τζήμα, η κοινωνική λειτουργός, κα Ολυμπία Λαζαρίδου, εργαζόμενοι και μέλη του Δ.Σ διένειμαν ενημερωτικό υλικό για τη δράση του «ΕΡΑΣΜΟΥ» στον νομό Ημαθίας.

Ο κ. Βοργιαζίδης συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την προσπάθεια που γίνεται απέναντι σε ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής προστασίας ευάλωτων ομάδων όπως η αντιμετώπιση της βίας και της φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση  του «ΕΡΑΣΜΟΥ» για το 2020 το σύνολο των άμεσα ωφελούμενων που απευθύνθηκαν στον σύλλογο ανέρχεται στους 354, εκ των οποίων οι 12 ήταν ωφελούμενοι του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας, οι 60 ήταν εξωτερικοί ωφελούμενοι που ζήτησαν κοινωνική, ψυχολογική ή νομική στήριξη, οι 202 ήταν άτομα που συμμετείχαν σε δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, ενώ σε 80 οικογένειες διανεμήθηκαν δέματα με είδη διατροφής πρώτης ανάγκης.

Οι ωφελούμενοι που απευθύνθηκαν στο Σύλλογο κατά κύριο λόγο υπήρξαν θύματα κάποιας μορφής βίας σε ποσοστό 28%.  Το 18% ανέφερε πως αντιμετώπιζε ενδοοικογενειακά προβλήματα, το 16% αντιμετώπιζε δυσκολία στην διαχείριση της συμπεριφοράς του παιδιού, το 13% σοβαρά οικονομικά προβλήματα, το 9% εμφάνιζε ψυχιατρική συμπτωματολογία κ.α.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των έμμεσα ωφελούμενων (ως έμμεσα ωφελούμενοι υπολογίζονται οι οικείοι των άμεσα ωφελούμενων, κατά μέσο όρο 2 επιπλέον ατόμων ανά οικογένεια), υπολογίζεται κατά προσέγγιση στους 1.062, καθώς οι 36 προκύπτουν από τις φιλοξενίες, οι 180 από τους εξωτερικούς ωφελούμενους και οι 606 από συμμετοχή στις δράσεις ευαισθητοποίησης και τέλος, από την διανομή δεμάτων, 240.

Από το 2007 που ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» δραστηριοποιείται έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων είναι 14.492, ενώ 9.800 έχουν συμμετάσχει σε ημερίδες και εκδηλώσεις και 4.160 έχουν λάβει δέματα πρώτης ανάγκης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69