tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

4 συμβουλές για να μείνει ο ηλικιωμένος γονέας σας μαζί σας

Είναι πολύ πιθανό ο ηλικιωμένος γονέας σας να χρειαστεί κάποια στιγμή περισσότερη φροντίδα από αυτήν που χρειαζόταν στο παρελθόν. Φροντίδα την οποία μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε αν μένετε πολύ μακριά του. Μπορεί, λοιπόν, να αποφασίσατε πως έχει έρθει η ώρα να μετακομίσει μαζί σας. Φυσικά, αυτή η μετάβαση δεν είναι καθόλου εύκολη. Ούτε για εκείνον, αλλά ούτε και για την οικογένειά σας.

Πώς θα αντιμετωπίσετε την αλλαγή

  1. Συζητήστε το μαζί του

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε πως μέχρι πρόσφατα ο γονέας σας ήταν εντελώς αυτάρκης. Μπορούσε να κάνει ακριβώς ό,τι ήθελε μέσα στην ημέρα του, χωρίς να νιώθει ότι κάποιος τον «ελέγχει». Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε μαζί σχετικά με αυτήν την αλλαγή και να προσπαθήσετε να κατανοήσετε και τη δική του πλευρά. Τα θέλω και τις ανάγκες του. Παράλληλα, μπορεί να του είναι δύσκολο να πάρει την απόφαση να αφήσει το σπίτι στο οποίο ζούσε τόσον καιρό. Θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

  1. Θέστε κανόνες

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο και να κάνει τον γονέα σας να αισθανθεί ακόμη περισσότερο σαν παιδί. Αλλά όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που θα συζητήσετε μαζί του. Πρέπει να θέσετε κανόνες στο σπίτι, διότι είναι σημαντικό να γνωρίζει ο γονέας σας πώς λειτουργείτε και πώς θέλετε να γίνονται τα πράγματα. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αρκετές παρεξηγήσεις στη συνέχεια, κάτι που σίγουρα δεν θα βοηθήσει κανέναν σας και θα σας στεναχωρήσει.

  1. Φροντίστε να έχετε ό,τι χρειάζεται

Πρέπει να φροντίσετε να έχετε προμηθευτεί όσα είναι απαραίτητα για τη φροντίδα του ηλικιωμένου γονέα σας. Θα πρέπει να έχετε όλα τα απαραίτητα φάρμακα και να φροντίζετε να είναι οργανωμένα και να τα παίρνει τακτικά. Παράλληλα, είναι σημαντικό να έχετε και εξοπλισμό που μπορεί να χρειαστεί, όπως ένα οξύμετρο, πιεσόμετρα κ.τ.λ. Ειδικά για ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, το οξύμετρο είναι σημαντικό να υπάρχει.

  1. Προσαρμόστε το σπίτι

Θα χρειαστεί, φυσικά, να προσαρμόσετε σε έναν βαθμό και το σπίτι για την έλευση του ηλικιωμένου. Να προσέξετε να μην υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει ή να πέσει κάπου και να φροντίσετε να έχει πρόσβαση στα πράγματα που θα του χρειαστούν. Αντίστοιχα, θα χρειαστεί να κάνετε και χώρο, ίσως και σε βάρος των δικών σας πραγμάτων. Ένα καλό ξεκαθάρισμα για να εντοπίσετε πράγματα που δεν σας χρειάζονται σίγουρα θα σας βοηθήσει όταν θα έρθει η ώρα να μετακομίσει ο γονέας σας.

Το πιο σημαντικό είναι να έχετε υπομονή. Η μετάβαση είναι δύσκολη, αλλά αν τη χειριστείτε σωστά θα γίνει χωρίς καν να το καταλάβετε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69