tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαίνια Καθολικού Ιεράς Μονής Παντοκράτορος στη Ρουμανία από τον Μητροπολίτη

Κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως και 27 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την Ιερά Επισκοπή Αλεξανδρείας και Τελεορμάν του Πατριαρχείου Ρουμανίας, προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του επιχώριου Επισκόπου κ. Γαλακτίωνος και της αδελφότητος της Ιεράς Μονής και κατόπιν εγκρίσεως της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το απόγευμα έγινε η επίσημη υποδοχή από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Αλεξανδρείας και Τελεορμάν κ. Γαλακτίωνα των ιερών λειψάνων της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής που έφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας από το Άγιο Όρος και του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, που μετέφεραν νωρίτερα οι πατέρες της Μονής Παντοκράτορος.

Το Σάββατο το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετά της συνοδείας του επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ρουμανίας όπου έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον Μακαριώτατο τον Σταυρό των ΚΕ΄ Παυλείων εις έκφραση ευγνωμοσύνης για την αποστολή από τον Μακαριώτατο Αρχιερέων εκπροσώπων στις εκδηλώσεις των Παυλείων όλα τα χρόνια της διοργανώσεώς των. Ακολούθησε ξενάγηση στο Πατριαρχείο και Ιερές Μονές του Βουκουρεστίου.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην ακολουθία των εγκαινίων του πανηγυρίζοντος Καθολικού της Μονής και εν συνεχεία προεξήρχε στο πολυαρχιερετικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον αύλειο χώρο της Μονής και κήρυξε το θείο Λόγο. Κατά το συλλείτουργο έλαβαν μέρος 16 Αρχιερείς από το Πατριαρχείο Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, κατά παράκληση της Αδελφότητας, τίμησε τους ευεγέτες – κτίτορες της Μονής Γεώργιο και Δομινίκα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον Καθηγούμενο της Μονής Παντοκράτορος Πρωτοσύγκελλο π. Σεβαστιανό καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο π. Σεραφείμ.

Τις υπόλοιπες ημέρες της παραμονής του Σεβασμιώτατου στη Ρουμανία πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε προσκυνήματα της περιοχής.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Μάζα, ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69