tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράση καθαρισμού στην παραθαλάσσια ζώνη μεταξύ των εκβολών του Λουδία και του Δέλτα του Αλιάκμονα

Πραγματοποιήθηκε η δράση καθαρισμού, παρά το αρχικό ψιλόβροχο, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην παραθαλάσσια ζώνη μεταξύ των εκβολών του Λουδία και του Δέλτα του Αλιάκμονα , στα πλαίσια του προγράμματος « Καλλιτεχνικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τα θαλάσσια απορρίμματα στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γαλλικού , Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα».

Τη δράση υλοποίησαν: Η « Οικοτοπία» και το MIO- Escde , μαζί με το Δήμο Αλεξάνδρειας – Κοινότητα Κλεδίου , Το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Θερμαϊκού Κόλπου, τους Εθελοντές για την Καθαριότητα από τη Βέροια, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Κλειδίου , Αλεξάνδρειας, Πλατέως, Θεσσαλονίκης καθώς κι ένα ζευγάρι περαστικών Γάλλων που σταμάτησε και συμμετείχε στην καθαριότητα .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση πραγματοποιήθηκε περφόρμανς από την εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου.

Συμμετείχαν 30-35 άτομα και μαζεύτηκαν 40 σακούλες γίγα κυρίως με πλαστικά μπουκάλια, μιας χρήσης , δίχτυα μυδοκαλλιεργητών και ψαράδων . Δόθηκε υπόσχεση για συνέχιση της δράση

Παραθέτουμε το κείμενο παρουσίασης της δράσης του μέλους των εθελοντών καθαριότητας Βέροιας κ. Σούλη Λιάκου : "Τα είχε όλα η σημερινή μας δράση: Μετάβαση στο δέλτα του Λουδία, καθάρισμα σκουπιδιών, Ενημέρωση από τον Χ. Κουρουζίδη και τους υπεύθυνους της περιοχής για την βιοποικιλότητα, τα πουλιά, αλλά και για την αδιαφορία να προστατέψουν τον τόπο που ζουν. Είδαμε σκουπίδια παντού. Έγινε performance από την Κατερίνα Αναστασίου, μια κραυγή απόγνωσης για την τύφλωση μας μπροστά στο μέλλον της κλιματικής αλλαγής. Γνωρίσαμε αρκετοί από μας ένα κομμάτι του τόπου μας που αγνοούσαμε. Αν κάτι μαθαίνουμε από τις δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια είναι οτι, αυτός που ρυπαίνει δεν είναι κάποιος κακός άλλος, εκεί εξω, αλλά ένα ασυνείδητο κομμάτι που καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μέρος μέσα μας. Ένα κομμάτι που το θρέφει η καθημερινή μας αδιαφορία και η ασέβεια σε ότι μας κρατάει ζωντανούς επάνω στην γη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που δίνουν το παρών τους για να σώσουν "οτιδήποτε και αν σώζεται".

Πηγή: https://artactionsawarenessformarinelitter.blogspot.com/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69