tsakiridis

pieria animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προσωπικός βοηθός: Ο από μηχανής Θεός…

Με αφορμή τη δημόσια ηλεκτρονική  διαβούλευση για τον προσωπικό βοηθό για τα άτομα με αναπηρίες, ο σύλλογός Μ.Α.μ.Α θα ήθελε να τονίσει ότι ο αποκλεισμός της αναπηρίας του αυτισμού από το θεσμό αυτό θα ήταν καταστροφικός!

"Την αναγκαιότητα της ύπαρξης του προσωπικού βοηθού στα άτομα με αυτισμό, θα σας αφήσουμε να τη νοιώσετε μέσα από την επιστολή μιας μάνας του συλλόγου μας, που παρομοιάζει τον προσωπικό βοηθό με τον’ Από μηχανής Θεό’ της Αρχαίας Τραγωδίας. Τα λόγια της αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις όλων των γονέων του συλλόγου μας και περιγράφουν τις συνθήκες που βιώνουμε ζώντας με τον αυτισμό και περιμένοντας αυτόν που θα κάνει τη ζωή τους πιο ανθρώπινη…" αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου. 

Η επιστολή

"Ακόμη μια νύχτα χωρίς ύπνο, τέταρτη στη σειρά ... δεν αναρωτιέμαι πλέον πώς αντέχει, έχω πάψει να τα ρωτώ αυτά εδώ και χρόνια, ξέρω όμως πως εγώ δεν αντέχω ...

«Καλοκαίρι», όλοι σχεδιάζουν να πάνε διακοπές, να ξεκουραστούν, το σύμπαν γεμίζει υπέροχες οικογένειες που χαίρονται τη θάλασσα, το ταβερνάκι στο κύμα, τον καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού και εγώ ΕΔΩ για πάντα ΕΔΩ κι αυτός ΕΔΩ γιατί οι αλλαγές τον σκοτώνουν...

«Τα αυτονόητα»  τόσο υπέροχη λέξη !! Είναι όλα αυτά που για τους φίλους μας είναι πανεύκολο να συμβούν. Μια βόλτα στην πόλη, ταξίδια, θέατρο, κινηματογράφος, μια δεύτερη ευκαιρία να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους, να ερωτευτούν. Να βλέπουν  τα ενήλικα παιδιά τους να τρώνε μόνα τους, να φροντίζουν την υγιεινή τους μόνα τους, να ντύνονται μόνα τους, να φλερτάρουν, να βγαίνουν με φίλους, να εργάζονται, να ΖΟΥΝ μόνα τους και αυτοί  να τα καμαρώνουν που ανοίγουν τα φτερά τους και πετάνε και να έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν κι αυτοί τις ώριμες φτερούγες τους να πετάξουν εκεί που δεν προλάβανε όσο μεγάλωναν τα παιδιά τους.

Κι εγώ ΕΔΩ  και  πάνω στις γερασμένες μου φτερούγες αυτός. Βάρος; Όχι ! Έγνοια;  Ναι! Κούραση ; Ναι! Αγωνία ; Ναι ! 

Να υπήρχε ένας από μηχανής θεός να σώσει τις ζωές μας, να φυσήξει αέρα και στα δικά μου κουρασμένα φτερά και στα δικά του τ’ ανήμπορα. Ένας θεός που θα οργανώνει τη μέρα του, που θα μεταφράζει στη δική του γλώσσα το γύρω του και θα με αφήνει κι εμένα να καμαρώνω να τον βλέπω να πετάει ,όπως όλοι οι ενήλικες κι ας είναι οι πτήσεις του χαμηλές . Κι εγώ να μπορώ να πετάξω να κάνω όχι ότι ονειρεύτηκα, να κάνω τουλάχιστον τα αυτονόητα ! 

Ένας από μηχανής θεός που θα μ’ αφήσει να είμαι μόνο μάνα του… τους άλλους ρόλους δεν τους θέλω πια ... μεγάλωσα ΕΔΩ ! ".

"Ο σύλλογός μας  πάντα θα διεκδικεί  τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων .Όλοι οι αυτιστικοί πρέπει να έχουν τον προσωπικό τους βοηθό! Είναι η πιο εξουθενωτική αναπηρία μαζί με τις ψυχικές ασθένειες. Στις υπόλοιπες αναπηρίες ,ο προσωπικός βοηθός θα είναι αυτός που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΑμεΑ, θα είναι η γέφυρα του με την κοινωνία ( πόσο λυτρωτικό !). Στον αυτισμό θα είναι τα κοινωνικά γυαλιά του, αφού τα αυτιστικά άτομα είναι τυφλά σε ότι αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας μας ! Βοηθήστε τα παιδιά μας να βρουν τη θέση τους στην κοινωνία μας! Βοηθήστε όλα τα αυτιστικά άτομα να αποκτήσουν τον προσωπικό τους βοηθό !" αναφέρει ο σύλλογος Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό Βέροιας.

*Την παραπάνω επιστολή προσυπογράφει και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν.Κοζάνης

Η διαβούλευση διαρκεί μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου !

Μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο κάντε ένα σχόλιο για την αναγκαιότητα καθιέρωσης του προσωπικού βοηθού και στους αυτιστικούς συνανθρώπους σας !

http://www.opengov.gr/minlab/?p=5369#comments

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92039-voucher-1-3

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69