tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

31 χρόνια κάθειρξη "μαύρη χήρα" για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του Βεροιώτη διπλωμάτη Κυριάκου Αμοιρίδη

Σε 31 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Βραζιλιάνα σύζυγος του Βεροιώτη Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ για τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016.

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε την κάθειρξη της συζύγου του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στα 59 του χρόνια.

Η Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό, Σέρτζιο Μορέιρα, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη καθοδηγούμενος από την ερωμένη του και πλέον εκτίει ποινή φυλάκισης 22 ετών.

Να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της δίκης, όπως αναφέρει το BBC, ένας δικαστής περιέγραψε το έγκλημα ως "κτηνώδες". Υπενθυμίζεται πως, ένας άλλος άνδρας, συγγενής του Σέρτζιο, παρά το γεγονός ότι αθωώθηκε για τον φόνο του Κυριάκου Αμοιρίδη, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους επειδή βοήθησε στην απόκρυψη του πτώματος του Έλληνα πρεσβευτή.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είχε παντρευτεί τη Φρανσουάζ το 2004, με την οποία είχε και μια κόρη, που ήταν μόλις 10 ετών όταν ο πατέρας της δολοφονήθηκε.

Θύμα εγκλήματος πάθους

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 βόρεια του Ρίο, σε ένα "έγκλημα πάθους" που είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η 40χρονη σύζυγος του διπλωμάτη και ο 29χρονος εραστής της συνελήφθησαν τότε καθώς θεωρήθηκαν βασικοί ύποπτοι για το φόνο του 59χρονου πρεσβευτή.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης αγνοείτο, με τη Φρανσουάζ, μητέρα της 10χρονης -τότε- κόρης τους να καταγγέλλει την εξαφάνισή του στην αστυνομία δύο μέρες μετά. Ο αστυνομικός Μορέιρα ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή αργά το βράδυ της εξαφάνισής του στο σπίτι που ανήκε στην οικογένεια Αμοιρίδη στο Νόβα Ιγουάσου, στο βόρειο Ρίο.

Οι ερευνητές της αστυνομίας ανακοίνωσαν έπειτα πως το σώμα του πρέσβη μεταφέρθηκε με όχημα που ήταν νοικιασμένο και στη συνέχεια απανθρακώθηκε σε περιφερειακή οδό, στα προάστια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου και εντοπίστηκε την επόμενη μέρα. Εντός του οχήματος εντοπίστηκε το απανθρακωμένο σώμα το οποίο υποβλήθηκε σε εξέταση DNA για να ταυτοποιηθεί στη συνέχεια οριστικά η ταυτότητα του.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Σημαντικές διπλωματικές περγαμηνές και αξιοθαύμαστη καριέρα είχε ο Κυριάκος Αμοιρίδης, πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία.

Ο Έλληνας διπλωμάτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ελληνικής πρεσβείας γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016. Παλαιότερα διετέλεσε πρέσβης στη Λιβύη, και εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας. Είχε εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο, την Ολλανδία, αλλά και την Αθήνα.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γνώριζε αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και σερβικά.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα και την εξαφάνισή του δήλωσε την Τετάρτη η σύζυγός του μαζί με την οποία έχει μία κόρη.

Πηγή: https://www.news247.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69