tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

http://e-karamitsos.gr/

«Πρωτόνιο»: Ένα πρότυπο εκπαιδευτήριο Χημείας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

«Έρασμος»: Ανησυχητική η αύξηση της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα

Από τον Έρασμο ανακοινώθηκαν τα εξής: Η τρέχουσα επικαιρότητα δυστυχώς και πάλι φέρνει στο φως της δημοσιότητας και νέα γυναικοκτονία στην Αττική. Αυτή τη φορά στη Δάφνη, όπου, όπως αναφέρει σχετική είδηση: «35χρονος έσφαξε τη σύζυγό του επειδή τη ζήλευε». 

Τα εγκλήματα πάθους και κυρίως εις βάρος των γυναικών, ποτέ δεν έλειψαν από την ελληνική κοινωνία, ωστόσο η διαφορά έγκειται στη διαχείριση των δυνατοτήτων για προστασία των θυμάτων από εποχή σε εποχή.

Εν έτει 2021, που οι αρμόδιες δομές φιλοξενίας, όπως ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» αναλαμβάνουν, με πλήρη εχεμύθεια, προστασία και κυρίως ολοκληρωμένη παροχή ψυχο-κοινωνικών υπηρεσιών και νομικής συμβουλευτικής, κάθε περιστατικό  ενδοοικογενειακής ή όποιας άλλης μορφής βίας, είναι πραγματικά άδικο και τραγικό να μην προλαμβάνονται ακραίες καταστάσεις, επειδή είτε το θύμα δε μιλάει, είτε μιλάει σε λάθος ανθρώπους!
Δεν είναι τυχαίο το ότι στην είδηση αναφέρεται πως ο 35χρονος δράστης,  ενώ κακοποιούσε συστηματικά το θύμα, έφτασε στο φόνο, όταν έμαθε ότι η γυναίκα του άρχισε να μιλά σε τρίτους για το πρόβλημα.

Μιλήστε σ’ αυτούς που μπορούν να σας προστατέψουν πραγματικά!

Μπορεί να αποβεί μοιραίο, όταν μια γυναίκα μόνη ή με τα παιδιά της υφίσταται κακοποίηση, να σιωπά αντί να προβεί σε άμεση καταγγελία. Ακόμη κι αν εκμυστηρευτεί σε τρίτους το πρόβλημα της, πρέπει να μιλήσει μόνο σε ανθρώπους εμπιστοσύνης,  οι  οποίοι οφείλουν έγκαιρα να ενημερώσουν τους αρμόδιους που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν.  
Ο «Έρασμος» συνεργαζόμενος με την Αστυνομία, την Εισαγγελία, το Νοσοκομείο και την Πρόνοια μπορεί, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά ,να θέσει το θύμα υπό πλήρη προστασία και φροντίδα. Διατηρεί Ξενώνα Βραχείας φιλοξενίας που λειτουργεί ως ένα ασφαλές καταφύγιο θυμάτων βίας (μητέρας – παιδιού) ανεξαρτήτως καταγωγής, κοινωνικής, οικονομικής επιφάνειας, πεποιθήσεων κ.ο.κ.,  και προσφέρει στέγη, διατροφή, ψυχολογική, κοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική, παρέχοντας τη δυνατότητα βαθμιαίας αποκατάστασης και ομαλής κοινωνικής, ακόμη και εργασιακής επανένταξης, στο μέτρο του εφικτού. 

Δεν υπάρχει η… «ώρα η κακιά»! Υπάρχει πρόληψη στην ώρα της

Στις περισσότερες ειδήσεις γυναικοκτονίας ο θύτης προφασίζεται (ή και κυριολεκτεί), ομολογώντας τυφλή ζήλεια για το θύμα του. Ωστόσο είναι προφανές ότι το άρρωστο αυτό πάθος δεν γεννάται, ούτε εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ανατρέποντας ξαφνικά μια φαινομενικά ειρηνική ρουτίνα συμβίωσης, ώστε να αγγίξει μέχρι και τα τραγικά όρια του φόνου! Είναι ένα «καζάνι που βράζει» για μήνες ή και για χρόνια και βέβαια σημαντικές είναι και οι ευθύνες όσων κρατούν ερμητικά κλειστά το «καπάκι», μέχρι την έκρηξη! Αν αντιληφθείτε οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό που, είτε αφορά άμεσα εσάς, τον κύκλο σας ή κάτι που έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, για την κακοποίηση τρίτων και πρέπει να καταγγελθεί απευθυνθείτε ΣΗΜΕΡΑ στην επιστημονική μας ομάδα (Ψυχολόγοι – Κοινωνική Λειτουργός), ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. 

24ωρη ΓΡΑΜΜΗ SOS 23310 74073 - Καλέστε σήμερα τον «ΕΡΑΣΜΟ»


Μ. Αλεξάνδρου 17, Βέροια
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web:
www.erasmosverias.com

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

methodos orizontio

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69