tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό συμμετέχει στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑΜεΑ

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό συμμετέχει στο καινοτόμο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά με και χωρίς αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποίησαν από κοινού το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Σερρών και η κατασκήνωση YUPPI CAMP στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

"Η κυρία Ευαγγελινού Χριστίνα,καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ ,επιστημονική υπεύθυνη του κατασκηνωτικού προγράμματος, επισκέφθηκε το σύλλογό μας μαζί με το συντονιστή της ομάδας των συνοδών της Μ.Α.μ.Α ,κύριο Αλέξανδρο Καραϊωσήφ, εκπαιδευτικό Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής όπου και συνομίλησαν με το ΔΣ της Μ.Α.μ.Α και τους εκπαιδευτές μας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των ωφελουμένων που θα συμμετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι συνοδοί -εκπαιδευτές της Μ.Α.μ.Α παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια με εισηγήτριες κυρία Ευαγγελινού ,την κυρία Ελένη Κατρανιά, νηπιαγωγός Αγωγής και την κυρία Κατερίνα Αλεξάνδρου ,Δασκάλα Ειδικής Αγωγής .

Στο πρόγραμμα –Η δύναμη της κατασκηνωτικής ενσωμάτωσης-συμμετέχουν νέοι και νέες στο φάσμα του αυτισμού ,με Νοητική Υστέρηση,σύνδρομο DOWN από τη Β.Ελλάδα. Θα μένουν σε σπιτάκια μόνοι τους με συνοδό (αυτόνομη διαβίωση),σε σπιτάκια ανά ένα ή ανά δύο μαζί με το συνοδό τους ,σε σπιτάκια με παιδιά χωρίς αναπηρία. Η χρονική περίοδος που θα πραγματοποιηθεί το κατασκηνωτικό πρόγραμμα διαρκεί 10 μέρες (13 -23 Αυγούστου) στις όμορφες και ασφαλείς εγκαταστάσεις της YUPPI CAMP στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Στόχος του προγράμματος είναι η αλληλοαποδοχή, η απρόσκοπτη συνύπαρξη, η ικανοποίηση των κινητικών ,μορφωτικών ,κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών όλων των παιδιών.

Η ομάδα που πραγματοποιεί το πρόγραμμα αποτελείται από ανθρώπους με επιστημονικότητα και εξειδίκευση. Η φιλοσοφία του συλλόγου μας είναι να συμμετέχουμε σε τέτοιες καινοτόμες δράσεις και προγράμματα που στόχο έχουν την εξέλιξη των παιδιών μας" αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69