tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διάκριση του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής

Το διήμερο 29 - 30/05/2021 η ομάδα ρομποτικής του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας, αποτελούμενη από αγόρια και κορίτσια, όλοι τους μέλη της Ομάδας Προσκόπων του 3ου Συστήματος, έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League Greece Challenge στο πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL 2020-21 (https://firstlegoleague.gr/) .

Ο διαγωνισμός λόγω των ειδικών μέτρων εξαιτίας του SARS-CoV-2, πραγματοποιήθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Η ομάδα με την ονομασία “ΡΟΜΠΟΚΡΑΤΟΡΕΣ” και με μέντορες τους Ευάγγελο Ουσουλτζόγλου, μέλος του Προσκοπικού Δικτύου και Ασήμω Πάπαρη, Υπαρχηγό στο επιτελείο των Αγελών, κατάφερε να κερδίσει την ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ στην κατηγορία CORE VALUES, ανάμεσα σε 73 ρομποτικές ομάδες, και μάλιστα να εξασφαλίσει μια αναπληρωματική θέση για τον επερχόμενο παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως οι αρχηγοί των δύο Αγελών του Συστήματος, Ιορδάνης Ουσουλτζόγλου και Ράνια Δαφνοπούλου, βοήθησαν εθελοντικά ως μέντορες σε ξεχωριστή ομάδα ρομποτικής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης .

Το δημιουργικό αυτό διήμερο, γεμάτο προγραμματισμό ρομπότ τύπου EV3 και robot-games, ένα Σαββατοκύριακο πολύ διαφορετικό από το σύνηθες, έβαλε τους συμμετέχοντες σε επικοινωνία με ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά και τους ευαισθητοποίησε για την εφαρμογή της ρομποτικής στην καθημερινότητα.

Η χαμογελαστή αυτή παρέα, τηρώντας τις υγειονομικές παραμέτρους, ξεπέρασε τις δυσκολίες της πανδημίας και δείχνοντας υπέρμετρο ζήλο και αφοσίωση από μέρος παιδιών και μεντόρων κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69