tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιλογές στέγασης για ηλικιωμένους - Τι γίνεται με ένα γηροκομείο;

Οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μπορεί μερικές φορές να είναι η μόνη επιλογή στέγασης για τα ηλικιωμένα άτομα της οικογένειας σας. Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής της οικογένειας σας, συχνά δεν σας επιτρέπουν να παρέχετε την απαιτούμε ποιοτική φροντίδα στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων παρέχουν 24/7 φροντίδα παρέχοντας ένα κρεβάτι, γεύματα, υπηρεσίες αποκατάστασης, συνεχή ιατρική περίθαλψη και επίβλεψη.
Σχεδόν το 25% των Ελλήνων άνω των 85 ετών ζουν σε γηροκομείο. Δυστυχώς, ποτέ δεν ξέρετε αν το δικό σας αγαπημένο πρόσωπο ανήκει σε αυτό το 25% ή το 75% που δεν καταλήγουν σε γηροκομείο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι λογικό να εξοικειωθείτε με το πώς λειτουργούν τα γηροκομεία, τα θετικά των γηροκομείων και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε αυτά. Όπως οτιδήποτε στη ζωή, το να έχεις ένα σχέδιο είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία.

Όταν ασχολείστε με την ευημερία ενός ηλικιωμένου ατόμου, είναι λογικό να έχετε ένα σχέδιο που να ασχολείται με τη δυνατότητα που μπορεί να χρειαστεί να εισέλθουν σε ένα γηροκομείο σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Φανταστείτε εάν αντιμετωπίζετε τα ακόλουθα σενάρια χωρίς προηγμένο σχεδιασμό:

1. Μια πολύ δραστήρια και ανεξάρτητη θεία πάσχει από ένα τεράστιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Μετά από μια παραμονή στο νοσοκομείο και το κέντρο αποκατάστασης, τώρα χρειάζεται όλο το εικοσιτετράωρο και εξειδικευμένη νοσηλευτική φροντίδα.

2. Ο 72χρονος πατέρας σας έχει υποστεί χειρουργική επέμβαση καρδιάς. Για άγνωστους λόγους, δεν ανακτά ποτέ τη χρήση των χεριών ή των ποδιών του. Τώρα χρειάζεται 24 ώρες, πλήρη φροντίδα.

3. Η 87χρονη γιαγιά σας πάσχει από Αλτσχάιμερ και γίνεται επικίνδυνη για τον ίδιο της τον εαυτό. Έτσι, απαιτεί τώρα 24ωρη φροντίδα σε ασφαλή εγκατάσταση.

Σίγουρα, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε ποια κατάσταση μπορεί να συμβεί ή όχι, αλλά το να έχετε ένα σχέδιο θα συμβάλει πολύ στο να κάνετε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για όλους τους εμπλεκόμενους όταν και αν προκύψει μια κατάσταση όπως αυτή παραπάνω. Σκεφτείτε ότι χωρίς ένα σχέδιο, πιθανότατα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη λήψη αποφάσεων για πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πριν. Πιθανότατα δεν θα ξέρετε τίποτα για τα γηροκομεία ή τι να αναζητήσετε για να βρείτε ένα καλό και με τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Επιπλέον, εσείς και η οικογένειά σας πιθανότατα βρίσκεστε σε κατάσταση μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης. Δεν είναι εύκολη διαδικασία η επιλογή της κατάλληλης μονάδας φροντίδας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ωστόσο με κατάλληλη προετοιμασία θα μπορέσετε να κάνετε την διαδικασία πιο απλή και λιγότερο δύσκολη για τον ηλικιωμένο. Το οφείλετε στον εαυτό σας, στην οικογένειά σας και στον ηλικιωμένο σας να έχετε τις απαντήσεις στις δυνατότητες μακροχρόνιας φροντίδας εκ των προτέρων για τυχόν πιθανά ιατρικά ζητήματα που μπορεί να απαιτούν από τον ηλικιωμένο σας να χρειαστεί αυτή τη φροντίδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69