tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Απεργία και συγκέντρωση 3 Ιούνη

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 3 Ιούνη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Νάουσας καλεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Βάζουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης που βάζουν μπουρλότο στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων. Το αντεργατικό τερατούργημα φέρνει τις "ανατροπές του αιώνα" στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση. Επιδιώκουν να σαρώσουν τα πάντα, καταργούν το 8ωρο που κατακτήθηκε το 1920, παρουσιάζοντάς το ως "πρόοδο"» σημειώνει μεταξύ άλλων και καλεί σε μαζικοποίηση των Συνδικάτων «να πετάξουμε από μέσα τους τα στηρίγματα κράτους και εργοδοσίας. Να οργανωθεί καθολικός αγώνας με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας.

Γιατί σήμερα δεν αρκεί να λες ότι υπερασπίζεσαι το 8ωρο. Χρειάζεται να δείξουμε ότι αποτελεί ανάγκη η μείωση του εργάσιμου χρόνο σε 7 ώρες την ημέρα και 35 την εβδομάδα.

Γιατί σήμερα δεν φτάνει να παλεύεις για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πρέπει να βάζεις κριτήριο για τον καθορισμό του μισθού την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας.

Γιατί σήμερα δεν έχει αξία να υπερασπίζεσαι την απεργία χωρίς να την οργανώνεις και να την πραγματοποιείς σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς, μέσα από ζωντανές μαζικές συλλογικές διαδικασίες των σωματείων.

Γιατί σήμερα που όλα μοιάζουν μαύρα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύει ένας εργαζόμενος σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Να ζει από το μισθό του ικανοποιώντας τις ανάγκες της εποχής, απολαμβάνοντας τις δυνατότητες που δίνει η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος, με πραγματικό ελεύθερο χρόνο. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι τεράστιος και τον καρπώνονται μια χούφτα επιχειρηματίες σε βάρος των πολλών που είναι οι εργαζόμενοι.

Να μπούμε όλοι στη μάχη. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς. Να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69