tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Καθαρίστηκε η παρόχθια περιοχή του Τριποτάμου

Από τους Φίλους του Ποταμού Τριποτάμου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της παρόχθιας περιοχής του ποταμού Τριπόταμου, εντός του αστικού ιστού της πόλης, υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας.

Μετά και το από 12/4/2021 έγγραφο που απέστειλε ο Σύλλογός μας, η κινητοποίηση ήταν άμεση με αποτέλεσμα να καθαριστεί στο σύνολό της η περιοχή από το ύψος της γέφυρας Προμηθέα μέχρι τη Μπαρμπούτα, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποκαλύφθηκε η αρχιτεκτονική ομορφιά της Γέφυρας Καραχμέτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση Δ.Σ. του Συλλόγου σε υπαίθριο χώρο στην Μπαρμπούτα, προέκυψε τυχαία συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Παπαδόπουλο Βασίλη. Περπατήσαμε μαζί στο ποτάμι, μας ενημέρωσε ότι θα τοποθετηθούν και κάδοι απορριμμάτων, τον ευχαριστήσαμε και επαναφέραμε την πρότασή μας έναν μικρό αλλά σημαντικό επόμενο στόχο που θέσαμε: την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σχετικά με την πανίδα και την χλωρίδα του Τριποτάμου.
 
Όπως πληροφορούμαστε οι εργασίες θα συνεχιστούν τόσο από το τμήμα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, όσο και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας.
Το μείζον ζήτημα που παραμένει στον Τριπόταμο είναι οι δυσάρεστες οσμές, προερχόμενες από παράνομες αποχετευτικές απολήξεις και βόθρους. Ελπίζουμε η ΔΕΥΑΒ να λάβει άμεσα τα απαραίτητα δραστικά μέτρα, ώστε αυτό το τραγικό - εν έτη 2021! - φαινόμενο να εκλείψει ολοκληρωτικά.

Τέλος, καλούμε τους συμπολίτες μας να σεβαστούν την παρόχθια περιοχή, να μην ρυπαίνουν με σκουπίδια και πάντα να είναι πολύ προσεκτικοί στον περίπατό τους. Το Ποτάμι μας πρέπει πρώτα να το σεβαστούμε και να το αγαπήσουμε Εμείς. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε την μεταμόρφωσή του, στον παράδεισο που Όλοι ονειρευόμαστε".

Ο δήμος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Στον καθαρισμό του υπαίθριου χώρου δίπλα στον ποταμό Τριπόταμο, από το ύψος της Γέφυρας Χάβρας (περιοχή Ολγάνου) μέχρι την Γέφυρα του Σταυρού (Μαρίφ), προχώρησαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος-Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας.

Στόχος της ενέργειας ήταν η ανάδειξη και η προβολή της ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής της ιστορικής Γέφυρας Καραχμέτ, απ’ όπου απομακρύνθηκε η άγρια βλάστηση.

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος καθάρισε τον όγκο των απορριμμάτων που «ξέχασαν» δημότες ενώ παράλληλα έκοψε ανεπιθύμητα χόρτα σε μήκος 1.065 μέτρων, τα οποία εμπόδιζαν τη διέλευση.

Επισημαίνεται ότι η προσπάθεια για την απομάκρυνση απορριμμάτων που βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού Τριποτάμου θα συνεχιστεί.

«Η προσέγγιση του σημείου από τους συμπολίτες μας που τυχόν θα επισκεφθούν τον χώρο θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή γιατί σίγουρα δεν πρόκειται για μία απλή βόλτα στην πόλη. Δίπλα μας είναι το ποτάμι» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο Δήμος Βέροιας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν τους κανόνες προστασίας της φύσης, να παίρνουν μαζί τα απορρίμματά τους και να τα αποθέτουν σε κοντινούς κάδους ώστε να αποφεύγεται η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

tripotamos4tripotamos4tripotamos4

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69