Τσακιρίδης

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

proteas

Το Σάββατο η γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με θέμα «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει»

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.us, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η  «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει», με στόχο  να τονιστεί το γεγονός, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, παρά μόνο αυτός των συνεχών αλλαγών, προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων.

Ο εκ θεμελίων κλονισμός της Ευρώπης και της Χώρας μας, η δοκιμασία των συστημάτων  Υγείας και Οικονομίας, καθώς και η κοινωνική συνοχή, αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στις σχέσεις και τη ζωή μας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με ισχυρές δυσκολίες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες πολύ συχνά γεννούν ευκαιρίες.

Εστιάζοντας σε δράσεις των Δήμων και των Περιφερειών, για κάθε πρόκληση, όπως η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η μεταλιγνιτική εποχή, η προετοιμασία της ανθεκτικότητας στις φυσικές καταστροφές, το Σύμφωνο των Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια, τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, διαπιστώνουμε ότι πάντα υπάρχει και μία ευκαιρία για προσαρμογές στον κόσμο που αλλάζει.

Στη συζήτηση του κεντρικού θέματος έχουν προσκληθεί και θα λάβουν μέρος ως ομιλητές, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτής κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Ευρωβουλευτής κ. Πέτρος Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φανής Σπανός, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ Ανδρέας Στεργίου και ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθης Σταθόπουλος.

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες δημιουργήθηκε το έτος 2012 και έχει ως μέλη 42 Δήμους από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες, που έχουν λίμνες στα γεωγραφικά τους όρια. Βασικός σκοπός του Δικτύου είναι η εξυπηρέτηση αναγκών γενικού συμφέροντος, όπως η προστασία του υδατικού στοιχείου των λιμνών, ποταμών και λιμνοθαλασσών, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η κυκλική οικονομία και η οικοκαινοτομία, μέσω, κυρίως της επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης τους.

Μέλη του Δικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι οι Δήμοι Αγράφων, Αγρινίου, Αιγιαλείας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Αργιθέας, Βέροιας, Βόλβης, Δεσκάτης, Δομοκού, Δωδώνης, Δωρίδος, Έδεσσας, Ζηρού,  Ήλιδας, Ηράκλειας, Θέρμου, Θηβαίων, Ιωαννιτών, Καλαβρύτων, Καρδίτσας,  Καρπενησίου, Λάρνακας Κύπρου, Λαμιέων, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνος, Ναυπακτίας, Νικολάου Σκουφά, Ορχομενού, Παρανεστίου, Πωγωνίου, Σερβίων, Σοφάδων, Χερσονήσου, η Κοινότητα Βορόκληνης Κύπρου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Κοινότητα Άλασσας Κύπρου.

Επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο για τη Συνέλευση εδώ: https://4change.lakesnetwork.org/

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ

27 Μαρτίου 2021

Τηλεδιάσκεψη

10:30

Έναρξη εργασιών Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης:

- Χαιρετισμός Προέδρου του Δικτύου
- Διαπίστωση απαρτίας
- Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης

10:30 – 12:20

1η Θεματική Ενότητα «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει»

Ομιλίες

10:30 – 10:40 Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, «Περιβαλλοντική πολιτική, προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»

10:40 – 10:50 Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής, Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, «Η διαχείριση των υδατικών πόρων και το έργο της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής»

10:50 – 11:00 Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής, «Δράσεις και έργα στους Δήμους για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»

11:00 – 11:10 Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων, «Προκλήσεις και Προτάσεις για την τοπική Αυτοδιοίκηση»

11:10 – 11:20 Γιώργος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, {Η «πράσινη» Περιφέρεια των Λιμνών}

11:20 – 11:30 Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, «Λίμνη πηγή ζωής και ανάπτυξης»

11:30 – 11:40 Ανδρέας Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας, «Συγχρονίζοντας τις προοπτικές μας για ετοιμότητα στις φυσικές καταστροφές»

11:40 – 11:50 Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου, «Δράσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα τουτ Πράσινου Ταμείου για το φυσικό περιβάλλον»

11:50 – 12:20 Συζήτηση

12:20 – 13:00

2η Θεματική Ενότητα «Η νομοθεσία που αλλάζει»

Ομιλίες

12:20 – 12:30 Γιώργος Καπεντζώνης Πρόεδρος Δικτύου, Δήμαρχος Δωρίδος, «Οι αλλαγές στον νόμο 4412/2016 (4782/2021)» «Ο νέος εκλογικός νόμος»

12:30 – 12:40 Ανδρέας Μηλιώνης, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, «Η θέση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην Ευρώπη»

12:40 – 13:00 Συζήτηση

13:00 – 13:30

3η Θεματική Ενότητα

13:00 – 13:15 Διοικητικά θέματα Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

13:15 – 13:30 Συζήτηση

13:30 Πέρας εργασιών Γενικής Συνέλευσης

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

Ασφάλειες και Κτηματομεσιτικά  ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ Real Estate - Πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας

kyriazis

sidiropoulos

studio 69