Σκουμπρί λαδορίγανη με σαλάτα κους κους
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Το ιχθυοπωλείο FISHEYE σας προτείνει σκουμπρί λαδορίγανη με σαλάτα κους κους.
Επιμέλεια Εύη Φενερίδου
Υλικά:
6 σκουμπριά ή κολιοί
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
χυμός από 1 1/2 λεμόνι
φέτες λεμονιού
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε τα ψάρια μας τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα χαρακώνουμε καθέτως στη μια τους πλευρά.
Βάζουμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού από μία σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη.
Περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζουμε με τις χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδου.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε κάθε χαρακιά μια φετούλα κομμένη στη μέση, από λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε και μισή κούπα νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Για να το συνοδέψετε σας προτείνουμε ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
Υλικά:
φλιτζάνι κουσκούς χοντρό
1,5 φλιτζάνι νερό καυτό
1 καρότο
2-3 ντοματίνια
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
Λίγο κρεμμύδι
Λίγο αγγούρι
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το κουσκούς σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το καυτό νερό, φροντίζουμε να το καλύπτει. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο.
Σε λίγα λεπτά (5-7) το κουσκούς είναι έτοιμο. Προσοχή! Μη βάλετε υπερβολικό νερό, θα λασπώσει, καλύτερα να βάλετε λιγότερο ώστε αν χρειαστεί προσθέσετε λίγες σταγόνες και σκεπάστε.
Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά μέσα στο μπολ. Προσέξτε το κρεμμύδι, θέλει λίγο.
Η σάλτσα
Αναμείξτε ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και κάντε μια πλούσια σάλτσα για να γαρνίρετε το κουσκούς. Αν θέλετε, δοκιμάστε μια φορά να προσθέσετε και λίγη μουστάρδα Dijon και αν σας ταιριάζει, κρατήστε την.
Καλή σας όρεξη!