tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα λασπωμένα μαντήλια και η υπόσχεση των προσκόπων

Την υπόσχεσή τους «να βοηθούν κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση» τήρησαν μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων και βαθμοφόροι του 3ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βέροιας, συμμετέχοντας σε οργανωμένη προσπάθεια αποκατάστασης στην πληγείσα από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχή του Δημοτικού διαμερίσματος Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων.

Συγκεκριμένα η αποστολή έφτασε στο δημαρχείο Φαρσάλων όπου μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού προετοίμαζαν δέματα με τρόφιμα και υλικά καθαρισμού προς διανομή και από εκεί προωθήθηκαν προς το χωριό Υπέρεια, όπου μαζί με Προσκόπους από την Αγχίαλο Βόλου, την Λάρισα και τα Φάρσαλα, βοήθησαν στον καθαρισμό σπιτιών, σκορπώντας νότες αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, δίνοντας κουράγιο, και προσπαθώντας με κάθε τρόπο να φέρουν ξανά χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων.

Τα χωράφια, τα βαμβάκια, τα τεύτλα, τα αμπέλια, τα καλαμπόκια είναι κατεστραμμένα, οι σοδειές χαμένες, τα κοπάδια και τα οικόσιτα ζώα αποδεκατισμένα από την πολυήμερη παρουσία του νερού και τα φερτά υλικά.

Τα σπίτια έμειναν άδεια από αντικείμενα λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής, όμως γεμάτες ήταν οι καρδιές των κατοίκων την ώρα του αποχαιρετισμού. Το μαρτυρούσαν τα κρυφά τους δάκρυα και το πνιγμένο ευχαριστώ.

Η ΕΠΠΒ ευχαριστεί:

Τον κ. Γιάννη Πλιάτσικα (κατάστημα ειδών καθαριότητας «Mini – Maxi» στην πλατεία Κόρακα), τον κ. Γιάννη Κετίκογλου (κατάστημα σιδηρικών στην οδό Κεντρική), τον κ. Αλέκο Ψώνη (Ψητοπωλείο «Μεράκι» στην συμβολή Ανοίξεως & Βενιζέλου) και την «παρέα της Πέμπτης» της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας για την χορηγία του εξοπλισμού, τον Δήμο Φαρσάλων για το γεύμα και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων για την φιλοξενία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69