tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πειθάρχησαν στα μέτρα οι Ρομά του Εργοχωρίου - Λίγες οικογένειες ζουν πλέον εκεί

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στον καταυλισμό των Ρομά στην Βέροια, στην περιοχή Εργοχωρίου, αποτελούσε ένα μεγάλο ζητούμενο στο κατά πόσο οι κάτοικοι θα πειθαρχούσαν στα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στην χώρα μας για τον κορονοϊό. Ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό το εάν υιοθετηθεί από αυτούς το μήνυμα "Μένουμε σπίτι", που λειτουργεί ως ανάχωμα στον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην Βέροια τουλάχιστον τα πράγματα πήγαν μέχρι τώρα καλά αφού οι Ρομά του Εργοχωρίου πειθάρχησαν. "Δεν είχαμε προβλήματα με τους Ρομά του Εργοχωρίου αναφορικά με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται για τον κορονοϊό" αναφέρουν πηγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. Προφανώς ο ένας λόγος είναι ότι η ενημέρωση που τους έγινε έπιασε τόσο αλλά ένας άλλος λόγος είναι ότι έχουν μείνει λίγες οικογένειες πλέον εκεί. "Μόνο τα παραπήγματα θυμίζουν τον μεγάλο οικισμό των Ρομά στο Εργοχώρι. Πλέον έχουν μείνει λίγες οικογένειες εκεί. Οι περισσότεροι έχουν αναζητήσει την τύχη τους σε άλλες πολιτείες, πριν ξεσπάσει η κρίση με τον κορονοϊό. Πλέον στον καταυλισμό βρίσκεται το 1/3 των κατοίκων που υπήρχαν εκεί" αναφέρουν πηγές από την Αστυνομία που αν μη τι άλλο γνωρίζουν καλύτερα τι γίνεται εκεί. 

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας έχει εγκριθεί δαπάνη και θα μοιραστούν γάντια και αντισηπτικά. Επίσης θα γίνει και απολύμανση του καταυλισμού. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69