tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα Θεοφάνεια του Ξηρολιβάδου

pox fota

Παρά το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια και τον πάγο στην Μπάρα (λίμνη) του χωριού, μεγάλο πλήθος Ξηρολιβαδιωτών και φίλων του χωριού έσπευσαν άνετα και με ασφάλεια να γιορτάσουν την Τρίτη (06.01.2015) τα Θεοφάνεια στο Ξηρολίβαδο Ημαθίας.

Τελέστηκε o Μέγας Αγιασμός στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία με την κατανυκτική συμμετοχή των επισκεπτών, οι οποίοι στη συνέχεια μετακινήθηκαν στην Μπάρα, την λίμνη του χωριού, για την τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Τον Σταυρό έβγαλε από την λίμνη αψηφώντας τα παγωμένα νερά, ο νεαρός Ξηρολιβαδιώτης Αντωνάκης Φουρκιώτης. Μετά την λήξη της τελετής ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου δεξιώθηκε όλο τον κόσμο στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του χωριού, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές και προσφέρθηκαν με μέριμνα των γυναικών παραδοσιακά γλυκίσματα και άφθονο κρασί κάτω από τους ήχους παραδοσιακών σκοπών. Η γιορτή της ημέρας συνεχίστηκε στα κέντρο του χωριού 'Ντουκάτα' (υπό την νέα διεύθυνση του Δημητρίου Φουρκιώτη), όπου οι χωριανοί και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα ξεχωριστά εδέσματα των γιορτινών ημερών και να γλεντήσουν με ζωντανή παραδοσιακή μουσική (Χρυσοδάκλτυλοι).

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου με αιχμή τον Πρόεδρο του κ. Τσαμήτρο Απόστολο συνέβαλε στην άριστη διοργάνωση της γιορτής στο σύνολό της. Επίσης το ΔΣ του Ομίλου ευχαριστεί για άλλη μια φορά το κατάστημα LIDO για την προσφορά των κερασμάτων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69