Βραδιά ηπειρώτικης κουζίνας στην Βέροια
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Γεύσεις ηπειρώτικης κουζίνας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μέλη του συλλόγου Κάρανος σε εκδήλωση στην ταβέρνα "Βεροιώτικο". Συγκεκριμένα, ο σεφ του Συλλόγου Γαστρονομίας - Γευσιγνωσίας "Μίθαικος" Παύλος Αλεξάνδρου, ετοίμασε και πρόσφερε στους καλεσμένους του, πιάτα με σπεσιαλιτέ του τόπου του, της Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι δοκίμασαν μεζέδες για τσίπουρο όπως αυγοτάραχο από κέφαλο, χέλι καπνιστό, ελιά πατέ με σκόρδο, αγκινάρα γεμιστή με καλαμάρι, πατέ από μαυρομάτικα φασόλια, αλλά και βασικά πιάτα όπως κριθαράκι με μύδια και τσιπούρα με σέλινο.
Να θυμίσουμε, ότι ο Κάρανος και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στο χώρο εστίασης «ΦΛΑΜΟΥΡΙΕΣ» στη Βέροια, διοργανώνουν βραδιά γευσιγνωσίας με κύριο πιάτο το μοσχάρι, που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα (ενίσχυση του Γηροκομείου Βέροιας).