tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προσφυγικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας: Τα προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων

Από τους Αλληλέγγυους Βέροιας που υποστηρίζουν την λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων της Αγίας Βαρβάρας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί:

"Μετά τα πολλά αρνητικά σχόλια πιστεύουμε κάπου ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε τα πράγματα γιατί ο περισσότερος κόσμος είναι ανημέρωτος με το τι συμβαίνει εντός του Κέντρου. Τα πράγματα έγιναν τόσο ξαφνικά και πρέπει σιγά σιγά να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Δημιουργήθηκε το κέντρο με την συνδρομή των ΕΔ σε ένα χώρο ο οποίος είναι ανενεργός εδώ και 2 χρόνια μετά την διάλυση του Β΄ΣΣ και την μεταστάθμευση της ΙΜΠ απο Βαρβάρες στις εγκαταστάσεις του πρώην ΒΣΣ. Αρα υπάρχουν πολλά προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στην ύδρευση, Φωτισμό και αποχέτευση και όλες η ενέργειες πρέπει να γίνουν σιγά σιγά και ελεγμένες προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και περιβαλλοντικές μολύνσεις απο το πεπαλαιωμένο σύστημα αποχέτευσης.

Με απόφαση του ΥΕΘΑ η σύτιση των φιλοξενουμένων έχει ανατεθεί στον Στρατό και δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να επέμβουμε προκειμένου να τοποθετήσουμε καζάνια πετρογκάζ μάτια ηλεκτρικά είτε να κάνουμε το φαγητό τους ή να το παρασκευάζουν η ίδιοι. Πράγματι δεχόμαστε πολλά παράπονα για το φαγητό αλλά δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τίποτα ούτε να αντικαταστήσουμε την Υπατη Αρμοστία του ΟΗΕ ούτε τον Στρατό, στο θέμα αυτό απλώς βρισκόμαστε συνεχώς σε διαβουλεύσεις με τους υπευθύνους. Ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς που επισκέφθηκαν το κέντρο καθώς και ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ και αναμένουμε τις ενέργειές τους. Είδη τοποθετήθηκαν 200 κουκέτες διπλές με στρώματα και οι άνθρωποι θα κοιμούνται σε κρεβάτια.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την Υγειονομική κάλυψη όλων αυτών των ανθρώπων. Το κέντρο της πρωϊνές ώρες καλύπτεται μέχρι στις 2 το μεσημέρι με οπλίτη Ιατρό ΑΕ και μετά μέχρι την επομένη το πρωϊ για όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει υγειονομική κάλυψη και ότι συμβεί με μέριμνα του Στρατού και του ΕΚΑΒ μεταφέρονται στο Νοσοκομείο .

Αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα υγείας με τα 37 βρέφη λόγω των σοβαρών προβλημάτων του αναπνευστικού και πυρετού από την ταλαιπωρίας τους και της συνθήκες διαβιώσεως στην Ειδομένη. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το Ιατρικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που παρόλο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό υπερέβαλλαν εαυτό.

Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τους ασθενείς, ενώ τους μεταφέρει το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο δεν μπορεί να γίνει η επιστροφή τους στην βάση διότι τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν και έχουν να καλύψουν και άλλες ανάγκες με αποτέλεσμα με το δίκτυο των εθελοντών που διαθέτουμε τους επιστρέφουμε πίσω.

Λόγω της μη λειτουργίας της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας τα περιστατικά μεταφέρονται από το ΕΚΑΒ στην Έδεσσα ή Θεσσαλονίκη και προσπαθούμε μετά από ειδοποίηση των Νοσοκομείων για την επιστροφή τους με Εθελοντές που αυτό απαιτεί κόστος και κίνδυνο.

Υπάρχει ένα σοβαρό περιστατικό για ένα βρέφος 6,5 μηνών που μετά από εξετάσεις στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ότι πρέπει να κάνει επέμβαση ανοικτής καρδιάς και το βρέφος βρίσκεται στην Αθήνα και κάνουμε ενέργειες με διάφορους φορείς προκειμένου να εισαχθεί στο ΩΝΑΣΕΙΟ.

Ηρθαμε σε επαφή με όλες της υγειονομικές υπηρεσίες για τον εμβολιασμό όλων αλλά οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν αρνητικές διότι δεν υπάρχουν εμβόλια, μόνο με πληρωμή. Αντιμετωπίζουμε πολλά περιστατικά συναθρώπων μας Οδοντιατρικά, οφθαλμολογικά και με την βοήθεια του ΙΚΑ που εξετάσεις και γυαλιά χρηματοδοτούνται από Εθελοντές συναθρώπους μας.

Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό διαβητικό πρόβλημα με ένα κοριτσάκι 15 χρονών που χρειάζεται ινσουλίνη και το κόστος είναι 70 ευρώ το κάθε πιστολάκι και δεν υπάρχουν χρήματα. Με την βοήθεια των συμπολιτών μας καταφέραμε να συγκεντρώσουμε αρκετά φάρμακα πρώτης ανάγκης για εξυπηρέτηση όλων των ασθενών.

Πάντα με την βοήθεια των συμπολιτών μας συγκεντρώθηκε αρκετός ρουχισμός, είδη πρώτης ανάγκης (γάλατα για ανήλικους –ενήλικους, παιδικές τροφές ,μπειμπειλίνο ,χυμοί,κρουασάν είδη καθαριότητας,παιχνίδια κ.α) και καθημερινώς βάσει αναγκών μοιράζονται στους συναθρώπους μας.

Καλύψαμε γύρω στο 70% τις ανάγκες των οικογενειών σε παιδικά καρότσια και 1% σε βραστήρες για να μπορούν οι μανάδες να έχουν ζεστό νερό για της ανάγκες των παιδιών. Έχουμε απευθυνθεί στους αρμοδίους φορείς για την τοποθέτηση περισσότερων κάδων απορριμμάτων γιατί ο όγκος των σκουπιδιών είναι μεγάλος, επίσης υπάρχουν 12 χημικές τουαλέτες για την κάλυψη των αναγκών τους , έχουν τοποθετηθεί 2 ηλιακοί και 4 ντουζιέρες για μπάνια που δεν καλύπτουν με τίποτα της ανάγκες του κόσμου και συνεχώς βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις για την τοποθέτηση περισσοτέρων .

Από αρχής έχουμε θέσει το σοβαρό θέμα της επικοινωνίας όλων αυτών των ανθρώπων με τους συγγενείς τους για την τοποθέτηση WIFI ζητήσαμε μία γραμμή και την τοποθέτηση μίας κεραίας σαν αυτές που υπάρχουν στην Βέροια προκειμένου να λυθεί το θέμα της επικοινωνίας τους και αναμένουμε της ενέργειες. Υπάρχει μία γραμμή που αυτή την στιγμή εξυπηρετεί της επικοινωνίες του Στρατού.

Έγιναν αρκετές δημιουργικές δράσεις απασχόλησης των παιδιών από διάφορους φορείς της πόλεως μας . Με πρωτοβουλία του ΣΦ.ΠΑΟΚ Βέροιας έγινε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με ομάδα των προσφύγων. Πιστεύουμε σαν Ομάδα εθελοντών ότι προσπαθούμε όλο αυτόν τον καιρό και με την βοήθεια των συμπολιτών μας να σταθούμε αρωγοί δίπλα στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και ελπίζουμε στην συνέχεια εάν υπάρχει επέμβαση από τους αρμοδίους φορείς να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και οι συνθήκες διαβίωσης να φθάσουν σε καλό επίπεδο. Εμείς από τους συμπολίτες μας ζητάμε την άμεση συμπαράστασή τους και βοήθεια για την επίτευξη των στόχων μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69