tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μεγαλώνουν τα προβλήματα των εργαζομένων στα μάρκετ Καρυπίδη - Σιωπηλά τα "αγωνιστικά μέτωπα" που αντιδρούσαν επί Αρβανιτίδη

Τραγική χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκερ Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδη) που παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες ενώ από τα ράφια λείπουν προϊόντα. Μιλώντας στο bangladeshnews.gr η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων τόνισε: 

«Ίδια, τραγική κατάσταση. Καθυστέρηση των δεδουλευμένων. Μπήκαμε αισίως στις 9 Μαρτίου και ακόμη μας χρωστούν τρεις μήνες, μαζί με το επίδομα αδείας. Στην ίδια μοίρα με τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης και αυτά της περιφέρειας. Το θέμα είναι ότι οι συνέπειες από τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων που σφάζονται για την κερδοφορία τους πέφτει πάνω στα κεφάλια των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν πάντα την νύφη. Oι τζίροι πέφτουν καθημερινά, χάνουμε πελάτες, οι πωλητές των εταιρειών ανεφοδιάζουν τα σούπερ μάρκετ με ελάχιστα προϊόντα που σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τις ανάγκες του καταστήματος και των καταναλωτών. Η πίστωση, αν και όπου δίδεται, αφορά ελάχιστα προϊόντα. Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις, σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ του επιχειρησιακού μας σωματείου για να δούμε πως θα αντιδράσουμε απέναντι σε όλα αυτά».

Πριν τα μάρκετ περάσουν στον Θόδωρο Καρυπίδη, οι κινητοποιήσεις αριστερών οργανώσεων (πχ ΠΑΜΕ) εναντίον της ιδιοκτησίας Αρβανιτίδη ήταν πολλές κι έντονες, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Με το νέο ιδιοκτήτη και μετά τα έντονα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι (το οποία έχουν αναδειχθεί τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο) δεν βλέπουμε ανάλογες αντιδράσεις από τις ίδιες αριστερές οργανώσεις γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69