tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

«Η βία είναι το τελευταίο επιχείρημα των αποτυχημένων» ήταν το μήνυμα της ενημερωτικής ομιλίας στο Σπίτι των Βλάχων

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τη Γιορτή της Γυναικάς, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βέροιας «ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ», διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία με θέμα «Η βία στην οικογένεια». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σπιτιού των Βλάχων και ομιλήτριες ήταν η Κοινωνική Λειτουργός Χαρούλα Νατσιοπούλου και η Ψυχολόγος Έφη Τσαπαροπούλου.

 

Η κα Νατσιοπούλου ανέφερε ότι στόχος του Κέντρου είναι να δραστηριοποιήσουν την κακοποιημένη γυναίκα, να την κάνουν να δει μόνη το πρόβλημά της, ώστε να το αντιμετωπίσει. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν προς το κοινό και τηρείται αυστηρά η ανωνυμία και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων της γυναίκας που απευθύνεται σ’ αυτό. Επιπλέον ενημέρωσε ότι στο Κέντρο μπορεί να βρει δωρεάν νομική βοήθεια όποιος πολίτης έχει χαμηλό εισόδημα, δηλαδή 5.500€ το χρόνο. Αναφέρθηκε επίσης στις μορφές εκδήλωσης βίας και στους αυστηρούς νόμους της ενδοοικογενειακής βίας.

Τον λόγο πήρε έπειτα η κα Τσαπαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου. Είπε ότι το Κέντρο συνεργάζεται και με άλλους φορείς, όπως ξενώνες, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, κι ότι γίνονται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. Είπε ότι ο κύκλος της βίας έχει 3 φάσεις. Συμπλήρωσε για ποιόν λόγο η κακοποιημένη γυναίκα μένει στο προβληματικό περιβάλλον, αναφέρθηκε στο προφίλ του θύτη και εξήγησε πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε την βία (σωματική, παραμέληση, συναισθηματική – ψυχολογική παραμέληση, σεξουαλική). Έπειτα παρουσίασε ζωγραφιές θυμάτων, γυναικών και παιδιών, πριν και μετά την ψυχολογική υποστήριξη.

Το μήνυμα που πέρασαν στο κοινό είναι «Η βία είναι το τελευταίο επιχείρημα των αποτυχημένων».

Απαντήθηκαν ερωτήματα του κοινού και ακολούθησε διάλογος.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69