tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Έκτρωμα και ταφόπλακα χαρακτήρισαν οι φορείς της Ημαθίας το ασφαλιστικό

foreis asfalistik

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο προσχέδιο Κατρούγκαλου τόνισε οι φορείς της Ημαθίας σε κοινή συνέντευξη που παρέθεσαν στο Δημαρχείο της Βέροιας. Χαρακτήρισαν το σχέδιο της κυβέρνησης έκτρωμα και ταφόπλακα σε κάθε παραγωγικό κλάδο της χώρας.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Ζυγουλιάνος ο οποίος τόνισε τα εξής: "Είναι εκτρωματικό σχέδιο η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Είναι πρόχειρη και χωρίς αναλογιστική μελέτη. Είμαστε στο σημείο μηδέν. Δεν υπήρξε κανένας διάλογος και η κυβέρνηση καθυστερεί σκόπιμα επενδύει στην κόπωση. Θα βάλει ταφόπλακα στις επαγγελματικές δραστηριότητες του κάθε αυτοαπασχολούμενου. Αγγίζουν μαζί με την φορολογία το 75% του εισοδήματός μας. Μόνο για εισφορές θα δίνουμε το 38%. Αυτά που θα μένουν δεν θα φτάνουν για να ζήσει. Η θέση μας είναι η απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου. Στους δικηγόρους, πάνω από το 51% των συναδέλφων μου δεν έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές. Με βάση το σχέδιο Κατρούγκαλου με μηδέν εισόδημα θα κληθεί να καταβάλλει 2700. Ένας δικηγόρος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πληρώνει 8000 ευρώ. Είναι μύθος ότι ο δικός μας κλάδος φοροδιαφεύγει. Αν όλα αυτά περάσουν δεν θα μπορέσουμε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας. Θα τα φτάσουμε μέχρι τέλος".

Ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Στέργιος Ζυγουλιάνος είπε ότι ο κλάδος του σε πανελλήνιο επίπεδο θα απέχει από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και θα λαμβάνονται κάθε εβδομάδα.
Τα μέτρα θα είναι ταφόπλακα για τον αγροτικό κλάδο σχολίασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης τονίζοντας ο αγώνας συνεχίζεται.

Η ΓΣΕΒΕ συμμετείχε στην απεργία αλλά άλλη ενημέρωση για κινητοποίηση δεν υπάρχει πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των επαγγελματοβιοτεχνών Θωμάς Ζιώγας σημειώνοντας ότι ο κλάδος του θα συμμετάσχει σε επόμενες κινητοποιήσεις.

foreis asfalistik2

Εκ μέρους των μηχανικών, ο κ. Μιχαλιάς τόνισε ότι με το νέο νομοσχέδιο γίνεται νέα κλοπή στα αποθεματικά του ταμείου τους.

Ο κ. Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, καταδίκασε το προσχέδιο νόμου και σημείωσε ότι με αυτό δίδεται η χαριστική βολή στους ελευθέρους επαγγελματίες. "Ζητάμε το ταμείο μας να μείνει ανεξάρτητο διότι είναι βιώσιμο" πρόσθεσε.

Η Αλίκη Καλοίδου, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, τόνισε ότι ταμείο των οδοντιάτρων με το PSI έχασε πολλά λεφτά και οι οδοντίατροι υπολειτουργούν διότι δέχονται μεγάλο ανταγωνισμό από συναδέλφους τους των γειτονικών χωρών.

Ο Κίμων Παράσχου, πρόεδρος των Φαρμακοποιών, υπογράμμισε όταν οι φαρμακοποιοί ξεκίνησαν πριν έξι χρόνια της κινητοποιήσεις οι άλλοι κλάδοι τους κοίταζαν παράξενα και σήμερα έρχονται τα νέα μέτρα που ισοπεδώσουν και του υπόλοιπους κλάδους. "Να είμαστε ενωμένοι για να γίνουμε ο κυματοθραύστης αυτών των μέτρων".

Ο κ. Κακαγιάννης, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου είναι έκτρωμα και βάζει ταφόπλακα σε κάθε παραγωγικό τομέα και πρόσθεσε ότι το αύριο δεν θα είναι καλό για κανέναν.

Ο Απόστολος Εμμανουηλίδης, πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, δήλωσε την συμπαράστασή του στους απεργούς αγρότες και πρόσθεσε ότι οι δρόμοι πρέπει να ανοίξουν. "Κάνω μια έκκληση στο μπλόκο Νησελίου να ανοίξει ο δρόμος" τόνισε.

Παρών στις κινητοποιήσεις δήλωσαν και οι έμποροι της Βέροιας, δια στόματος της προέδρου Αθηνάς Τσιπουρίδου, γνωστοποιώντας ότι στην αγορά της Βέροιας ένας στους δυο δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές. "Ζητούμε διάλογο από μηδενική βάση και δίκαιο φορολογικό".

Η κ. Μουρατίδου, εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου είπε ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν λύνει το ασφαλιστικό, είναι φοροεισπρακτικό και εκδικητικό.

Η κινητοποίηση δεν ήταν πετυχημένη σχολίασε ο εκπρόσωπος των οικοδόμων Βασίλης Αδάμ. "Έπρεπε να πνιγεί η πόλη. Περιμένουμε τον κόσμο να συμμετάσχει. Ο καναπές δεν είναι ασφαλής για κανέναν".

Τέλος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας σημείωσε: "Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά όλοι οι φορείς. Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση υπογράφει με τους δανειστές ότι το ασφαλιστικό είναι δημοσιονομικό πρόβλημα. Σημαίνει ότι αν δεν βγουν τα νούμερα, κόβεις συντάξεις. Είναι πολιτικό. δεν μπορεί να σταθεί το ασφαλιστικό σύστημα με τόσους ανέργους, με την μαύρη εργασία που υπάρχει και με εργαζομένους που προλαμβάνονται για 4ωρο και δουλεύουν 8ωρο. Ενίσχυση της εργασίας, χτύπημα της μαύρης εργασίας και διάλογος είναι οι προτάσεις μας".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69