Μια ξεχωριστή ημερήσια εξόρμηση για την ομάδα του ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΜΑμΑ 2
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Μια όμορφη ημερήσια εξόρμηση πραγματοποίησε η ομάδα του ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΜΑμΑ 2, συνδυάζοντας γνώση, περιήγηση και στιγμές χαλάρωσης σε διαφορετικά σημεία της Ημαθίας.
Πρώτος σταθμός της ημέρας ήταν ο Ναός Προφήτη Ηλία Μελίκης. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν σημαντικό χώρο λατρείας και ιστορίας της περιοχής. Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο πατήρ Νικήτας , ο οποίος με ζεστό και προσιτό τρόπο μίλησε για την ιστορία του ναού, την παράδοση και τη σημασία του για την τοπική κοινότητα.
Τα παιδιά άκουσαν με ενδιαφέρον, περιηγήθηκαν στον χώρο και ήρθαν σε επαφή με στοιχεία της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς μέσα από έναν ζωντανό και βιωματικό τρόπο.
Η εκδρομή συνεχίστηκε με μια στάση για καφέ και ξεκούραση στο Έρως στο Νεόκαστρο. Σε ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον, η ομάδα είχε την ευκαιρία να χαλαρώσει, να συζητήσει τις εντυπώσεις από την επίσκεψη και να απολαύσει μια μικρή ανάπαυλα μέσα στη φύση και την ηρεμία της περιοχής.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε στη Βέροια, με γεύμα στο Απ' Αλλού, όπου μικροί και μεγάλοι μοιράστηκαν όμορφες στιγμές γύρω από το τραπέζι, κλείνοντας την εκδρομή με χαμόγελα και καλή διάθεση.Για αλλη μια φορά ο φίλος του συλλόγου Τάσος Ιακωβίδης προσέφερε ένα υπέροχο πλήρες γεύμα !
Τέτοιες δράσεις αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες για τους ωφελούμενούς να γνωρίζουν τον τόπο τους, να βιώνουν εμπειρίες εκτός της καθημερινότητας και να καλλιεργούν σχέσεις συνεργασίας και συμμετοχής μέσα από κοινές δραστηριότητες. Μέσα από κάθε τέτοια εμπειρία, ενισχύεται η χαρά της συμμετοχής και η αξία της κοινής πορείας.













