Βέροια: Η σύγχρονη εκδοχή του μελομακάρονου
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Μια σύγχρονη μορφή του μελομακάρονου δημιούργησε και προσφέρει ο ζαχαροπλάστης της Βέροιας Παντελής Ζήκος. Όπως εξήγησε ο ίδιος στην ΕΡΤ και την εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρος», «Πρόκειται για μια μους μελομακάρονου που την προσφέρουμε ως πάστα και ως τούρτα με βάση το μελομακάρονο και τα βασικά του υλικά, γαρύφαλλο, κανέλα , πορτοκάλι και μέλι. Είναι ένα μελομακάρονο με διαφορετική υφή, βασισμένη στη σοκολάτα γάλακτος».
Ο κ. Ζήκος εξήγησε, επίσης: «Στηριζόμαστε στην παράδοση, αλλά σαν νέοι ζαχαροπλάστες θέλουμε να δώσουμε μια νέα πνοή, μια φρεσκάδα, θέλουμε λίγο να τα ‘πειράξουμε’, και έτσι δημιουργούμε την πάστα μελομακάρονου ή κουραμπιέ. Ο κόσμος είναι λίγο δύσπιστος στην αρχή, αλλά όταν το δοκιμάσει ζητάει κι άλλο, το απολαμβάνουν ιδιαίτερα».














