tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Γεύσεις Ημαθίας: Μια Βιωματική Γαστρονομική Εμπειρία στο “ΤΡΩΜΕ… ΤΟΠΙΚΑ”

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε., στα πλαίσια υλοποίησης του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας «LOCAL TOUR», διοργανώνει την εκδήλωση ”ΤΡΩΜΕ …ΤΟΠΙΚΑ”. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τίμιων προϊόντων του τόπου μας, μέσα από μια βιωματική γαστρονομική εμπειρία, προσβάσιμη τόσο στους επαγγελματίες της εστίασης της διατροφής και του τουρισμού, όσο και στο ευρύ κοινό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προετοιμαστούν και θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες μια σειρά από εδέσματα που δημιούργησε και θα προετοιμάσει ο σεφ Δημήτρης Μάντσιος, με χρήση τοπικά παραγόμενων πρώτων υλών. Σε αυτά περιλαμβάνονται προζυμένιο ψωμί με ξινοτύρι και λιαστή ντομάτα, κεφτεδάκια με άρμη, πεταρούδια με κρέμα ΠΟΠ μπάτσιου, καρέ μόσχου με ξινόμαυρο κρασί, νηστίσιμο κριθαρώτο με λαχανικά και καραμελωμένα φύλλα κρούστας με κρέμα πατισερί και κύβους κομπόστας ροδάκινου.

Ιδιαίτερα φροντίδα υπάρχει για τους μικρούς μας φίλους, για τους οποίους έχει ετοιμαστεί ξεχωριστό μενού, πάντα με χρήση τοπικά παραγόμενων πρώτων υλών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλσύλλιο στις Σαραντόβρυσες την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 13:00, στο τέλος της ποδηλατάδας και της πεζοπορίας στην ανθισμένες ροδακινιές που διοργανώνει ο Τ.Ο.Β. Βέροιας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Γευστική δοκιμή εδεσμάτων δημιουργίας του Σεφ Δημήτριου Μάντσιου εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της Ημαθίας

  • Baby φυλλώματα, με αρωματισμένο πληγούρι, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο, μαύρο σουσάμι, ραντισμένα με ντρέσινγκ ροδιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • Προζυμένιο ψωμί με ξυνοτύρι baby roka και λιαστή ντομάτα.
  • Κεφτεδάκια με άρμη, πάνω σε χώμα εφτάζυμου παξιμαδιού, με τριμμένη φέτα και λάδι βασιλικού.
  • Πιταρούδια στο στάρι, γεμισμένα με κρέμα ΠΟΠ Μπάτσιου.
  • Καρέ σιγομαγειρεμένου μόσχου, σβησμένο με ΠΟΠ Ξινόμαυρο, με ζυμαρικά και κεφαλοτύρι.
  • Νηστίσιμο κριθαρότο με λαχανικά.
  • Καραμελωμένο φύλλο κρούστας με κρέμα πατισερί και κύβους κομπόστας ροδάκινου.

Παιδικό μενού σε lunch box του local tour

  • Σαλάτα λάχανο, καρότο, πράσινο μήλο, με καβουρδισμένο σουσάμι, παπαρουνόσπορο και βινεγκρέτ μελιού.
  • Σαντουιτσάκι με αίγυππερ, σπιτικό γιαούρτι, καφέ κόκκινης πιπεριάς και καπνιστό φιλέτο μόσχου με βότανα Βερμίου.
  • Κροκέτα φούρνου με γλυκοπατάτα, γραβιέρα και θυμάρι.
  • Λουκουμάς με γέμιση κρέμας ροδάκινου.

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69