Διαμαρτυρία στην Αλεξάνδρεια την Παρασκευή για ασφαλή διάβαση πεζών στον σιδηροδρομικό σταθμό
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας, οργανώνεται διαμαρτυρία την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025 στις 18:00 στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Η κινητοποίηση έρχεται ως αποτέλεσμα επανειλημμένων αιτημάτων για τη δημιουργία ασφαλούς διάβασης πεζών-μαθητών στον χώρο του σταθμού, προκειμένου να αποτραπούν ατυχήματα.
Η αναγκαιότητα του έργου αναδείχθηκε δραματικά μετά τον τραυματισμό μαθητή του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας από διερχόμενο τρένο στις 6 Μαρτίου 2025. Οι γονείς και κηδεμόνες, μαζί με πολίτες της Αλεξάνδρειας θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία ώστε να ασκηθεί πίεση προς τις αρμόδιες αρχές και να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα.
Οι διοργανωτές υπογραμμίζουν ότι η έλλειψη ασφαλούς διάβασης αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο έχει επισημανθεί μέσα από επανειλημμένες γραπτές αναφορές, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί μέτρα μέχρι στιγμής. Η κινητοποίηση αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των υπευθύνων, με σκοπό την αποτροπή νέων ατυχημάτων στο μέλλον.