Ακαδημαϊκοί – Πνευματικοί Διάλογοι: Ομιλία του Αρχιμανδρίτη Προδρόμου Γκιρτζαλιώτη
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Βενιζέλου 29, 1ος όροφος), πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνάντηση στο πλαίσιο των «Ακαδημαϊκών – Πνευματικών Διαλόγων».
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Γκιρτζαλιώτης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η έννοια της επιστροφής: ο σύγχρονος άνθρωπος στη σημερινή κοινωνία».
Μέσα από την ομιλία του, θα επιχειρήσει να αναλύσει το πώς ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τον εαυτό του, την κοινωνία και τον Θεό. Σε μια εποχή όπου η απομάκρυνση από τις αξίες και η κρίση ταυτότητας γίνονται όλο και πιο εμφανή, η έννοια της επιστροφής λαμβάνει μια νέα διάσταση, υπενθυμίζοντας τη σημασία της πνευματικής πορείας του ανθρώπου.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι προσκεκλημένοι να παρακολουθήσουν από κοντά μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση που θα δώσει τροφή για σκέψη και προβληματισμό.