BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της Μητρόπολης για το 2025 - Αφιερωμένο στα 100 χρόνια των λατρευτικών εκδηλώσεων στο «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου

Το έτος 1925 αποτέλεσε σημείο καμπής για την τιμή του Αποστόλου Παύλου στην Εκκλησία της Ελλάδος. Στις 29 Ιουνίου εκείνου του έτους, ο Μητροπολίτης Βεροίας Σωφρόνιος διοργάνωσε για πρώτη φορά, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, λιτανεία από τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας προς το μνημείο του «Βήματος» του Αποστόλου Παύλου. Τότε, το «Βήμα» αποτελούσαν μόνο οι μαρμάρινες βαθμίδες από τις οποίες ο Απόστολος Παύλος κήρυξε στους Βεροιώτες, μαζί με μια προστατευτική περίφραξη.

Την ίδια ημέρα, το απόγευμα, τελέστηκε για πρώτη φορά και η ακολουθία του Εσπερινού στον Άρειο Πάγο στην Αθήνα, όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Αθηναίους. Από το 1926 και μετά, καθιερώθηκε η λιτανεία προς το «Βήμα» στη Βέροια να τελείται το βράδυ της 29ης Ιουνίου κάθε χρόνο.

Συμπληρώνοντας 100 χρόνια από εκείνη την πρώτη λιτανεία, η τοπική Εκκλησία τιμά κάθε χρόνο τον ιδρυτή της, Απόστολο Παύλο, με μεγαλοπρεπή λιτανεία προς το ιερό προσκύνημα του «Βήματος». Με αφορμή αυτή την επέτειο, το εγκόλπιο ημερολόγιο του 2025 της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αφιερώνεται στο «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου.

Το ημερολόγιο διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, «Παύλειος Λόγος», στη Βενιζέλου 29, Βέροια, καθώς και από όλους τους ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69