BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ταξιδεύοντας με την Μ.Α.μ.Α. στις Πρέσπες!

Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, ο σύλλογος Μ.Α.μ.Α. πραγματοποίησε μια εξαιρετική εκδρομή στις όμορφες Πρέσπες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξιδεύοντας με τον Αυτισμό». Η δράση αυτή, που ξεκίνησε το 2020, έχει στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, μειώνοντας την κοινωνική απομόνωση και ενισχύοντας τις δυνατότητές τους.

Τα παιδιά του συλλόγου είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την εκδρομή μέσω εκπαιδευτικών δράσεων που περιλάμβαναν βίντεο, χάρτες και πληροφορίες από το διαδίκτυο. Αυτό βοήθησε ώστε να μειωθεί το άγχος για το τι θα συναντούσαν και να απολαύσουν τη διαδρομή χωρίς στρες. Η προετοιμασία αυτή ήταν καίρια για να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα βιώσουν μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τις Πρέσπες, τα μέλη του συλλόγου θαύμασαν τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης, ενώ τα βουνά της περιοχής πρόσφεραν εικόνες απόλυτης γαλήνης και φυσικής ομορφιάς. Όταν έφτασαν στις Πρέσπες, η λίμνη και το παραδοσιακό χωριό Ψαράδες εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους.

Η κορυφαία στιγμή της εκδρομής ήταν η βαρκάδα στη λίμνη, μια εμπειρία μοναδική για τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της βόλτας στη λίμνη, θαύμασαν σπηλιές που κάποτε χρησιμοποιούνταν από μοναχούς και εκκλησίες πετρόκτιστες, που έχουν αντέξει στο πέρασμα των αιώνων για περισσότερα από 1.500 χρόνια. Την εμπειρία συμπλήρωναν οι κορμοράνοι και οι γλάροι, που συνόδευαν τη βάρκα, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη διαδρομή.

Μετά τη βαρκάδα, οι συμμετέχοντες χαλάρωσαν απολαμβάνοντας καφέ και τοπικές γεύσεις στο χωριό Ψαράδες, ολοκληρώνοντας έτσι την εκδρομή τους με ηρεμία και όμορφες αναμνήσεις.

Ο σύλλογος Μ.Α.μ.Α. συνεχίζει να σχεδιάζει τέτοιες δράσεις, επιλέγοντας τους προορισμούς με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Σε συνεργασία με το επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, προετοιμάζει τα παιδιά μέσω εκπαιδευτικών δράσεων στις δομές ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α. 1 & 2, ώστε να είναι αισθητηριακά προετοιμασμένα για κάθε εκδρομή.

Η εκδρομή στις Πρέσπες αποτελεί άλλη μια επιτυχημένη απόδραση στο πλαίσιο της δράσης «Ταξιδεύοντας με τον Αυτισμό», προσφέροντας σε γονείς και παιδιά στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς, χωρίς άγχος και δυσάρεστες καταστάσεις. Όλοι ανυπομονούν για τον επόμενο προορισμό!

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69