BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ξενάγηση στην ιστορική Βέροια: Ανακάλυψη των μνημείων της Κυριώτισσας

Μετά την επιτυχία της πρώτης ξενάγησης στα ιστορικά μνημεία της πόλης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας διοργανώνει μια δεύτερη περιήγηση με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά, το επίκεντρο της ξενάγησης θα είναι η παραδοσιακή συνοικία της Κυριώτισσας, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς και αυθεντικούς οικισμούς της Βέροιας.

Η ξενάγηση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Δημαρχείου στις 10:00 π.μ., υπόσχεται να ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στον χρόνο. Θα περιλαμβάνει σημαντικά μνημεία, όπως τα περίφημα Δίδυμα Λουτρά, που χρονολογούνται από την Οθωμανική περίοδο, και την ιστορική Εβραϊκή Συναγωγή της Βέροιας, έναν σημαντικό τόπο λατρείας και μνήμης της πλούσιας εβραϊκής κοινότητας της πόλης.

Η συνοικία της Κυριώτισσας ξεχωρίζει για την αυθεντική της αρχιτεκτονική και τα στενά, γραφικά σοκάκια, που έχουν διατηρήσει την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Είναι μια περιοχή που συνδυάζει στοιχεία από το βυζαντινό, οθωμανικό και σύγχρονο παρελθόν της Βέροιας, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό πολιτισμών και παραδόσεων.

Ο Θωμάς Δημητράκης, μέλος του Συνδέσμου, θα είναι ο οδηγός αυτής της περιήγησης, προσφέροντας αναλυτικές πληροφορίες για την ιστορία και την κληρονομιά κάθε μνημείου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν γωνιές της πόλης που πολλές φορές παραμένουν άγνωστες, αλλά φέρουν έντονες αναμνήσεις από το παρελθόν της Βέροιας.

Αυτή η δεύτερη ξενάγηση δεν απευθύνεται μόνο σε εκείνους που αγαπούν την ιστορία, αλλά και σε όσους θέλουν να αισθανθούν την ψυχή της πόλης μέσα από την αρχιτεκτονική, τα μνημεία και τις ιστορίες που κρύβουν οι πέτρες της Κυριώτισσας.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69